11:26:51 01.06.2020
 
Stiri

Procurora Adriana Bețișor ar fi părăsit R. Moldova, la puțin timp după demisia lui Harunjen și dezvăluirile unor judecători de la Curtea de Apel Chișinău. UPDATE: Reacția Adrianei Bețișor

Social 12.07.2019 09:10 Vizualizări8808 Autor: Ziarul National
Procurora Adriana Bețișor ar fi părăsit R. Moldova, la puțin timp după demisia lui Harunjen și dezvăluirile unor judecători de la Curtea de Apel Chișinău. UPDATE: Reacția Adrianei Bețișor


UPDATE // Procrurora Adriana Bețișor a confirmat că a plecat din R. Moldova, dar spune că este în concediu și revine la finele acestei săptămâni. Aceasta a declarat pentru „Unimedia”, cu referire la acuzațiile mai multor judecători de la Curtea de Apel Chișinău la adresa sa, că „sunt organele Procuraturii care urmează să investigheze cele invocate”.


Procurora Adriana Bețișor, care a fost acuzator în mai multe dosare de rezonanță, inclusiv în cel al fostului premier Vlad Filat sau Ilan Șor, ar fi părăsit ieri Republica Moldova.

Cel puțin, așa afirmă avocatul Eduard Rudenco, făcând referire la „surse demne de încredere din cadrul Procuraturii Generale”.

Tot ieri, deputatul Sergiu Litvinenco a anunțat că a primit un material din partea unor foste judecătoare din cadrul Curții de Apel Chișinău cu probe care i-ar incrimina pe Bețișor și pe președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca.

„Este incredibil ceea ce se pare că făceau Adriana Bețișor și Ion Pleșca (președintele Curții de Apel Chișinău) pentru ca deciziile date de judecători în diverse dosare „luate la control” să iasă așa cum trebuie… De exemplu, dosarul Șor a fost strămutat la Cahul doar pentru că a ajuns la cineva despre care Pleșca nu era sigur că-i va urma ad literam indicațiile; și acum e clar și de ce - dosarul trebuia „plimbat” și tărăgănat astfel încât Șor să ajungă deputat, iar din Parlament să-l susțină pe Plahotniuc. Sau, în dosarul Țuțu, pentru a ieși o decizie de achitare, a fost nevoie să fie alungat un judecător din complet; imediat după plecarea acestuia, Țuțu a fost achitat... Sau - alt caz - un personaj învinuit de spălare de bani a fost achitat urmare a solicitării venite chiar din partea procurorului Bețișor (care a fost introdusă dubios în acest dosar prin dispoziția viceprocurorului general Roșioru, or procurorul de caz nu a dorit să facă solicitarea de achitare)”, susține Litvinenco.

Deputatul a anunțat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii în raport cu Pleșca și Consiliul Superior al Procurorilor în raport cu Bețișor pentru ca „cele învederate în scrisoare să fie analizate conform legii și a procedurilor”.

Adriana Bețișor nu ne-a răspuns la apeluri pentru a comenta acuzațiile și a confirma sau infirma plecarea sa din republică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md