16:43:49 16.07.2020
 
Stiri

Procuratura Generală acuză faptul că recursul la cauza privind uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare PD va fi examinat de către un judecător care este RUDĂ cu Vlad Plahotniuc

Social 20.11.2019 11:07 Vizualizări1847 Autor: Ziarul National
Procuratura Generală acuză faptul că recursul la cauza privind uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare PD va fi examinat de către un judecător care este RUDĂ cu Vlad Plahotniuc Noi.md


UPDATE // Curtea de Apel Chișinău a amânat ședința de astăzi în cadrul căreia urma a fi examinat recursul democraților împotriva actului prin care procurorii au decis să pornească o urmărire penală în cauza de uzurpare a puterii de stat de către fosta guvernare democrată.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru 11 decembrie curent, după ce procurorii au semnalat faptul că raportor pe această cauză a fost desemnat judecătorul Ghenadie Morozan, cumnatul lui Vladimir Plahotniuc.

************
Curtea de Apel Chișinău examinează astăzi recursul membrilor fostului Guvern Filip, împotriva actului procesual prin care procurorii au pornit urmărirea penală în cauza penală de uzurpare a puterii de stat de către fosta guvernare democrată, la începutul lunii iunie curent.

Procuratura Generală acuză, printr-un comunicat de presă, că raportor pe această cauză a fost desemnat „aleatoriu” judecătorul Ghenadie Morozan, „rudă prin afinitate cu Vladimir Plahotniuc”.

Recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, iar completul de judecată va fi format din judecătorii Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu.

Procurorii optează pentru menținerea hotărârii instanței de control judiciar, prin care actul procesual de inițiere a anchetei penale în cauza specificată a fost declarat legal, fără ca să fie găsite temeiuri pentru a-l infirma.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md