17:07:54 18.05.2024
Stiri

PLDM le-a stricat planurile liberalilor

Politică 15.05.2013 12:24 Vizualizări1515 Autor: Ziarul National


PLDM le-a stricat planurile liberalilor
Liberal-democrații i-au luat astăzi prin surprindere pe liberali. În timp ce vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, susținea o conferință de presă despre modul abuziv în care deputații PLDM împreună cu cei de la PCRM i-au lipsit pe elevi și studenți de anumite privilegii la votare, fracțiunea PLDM a anunțat că a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede simplificarea procedurii de vot pentru elevi și studenți. Totodată, secțiile de vot și-ar putea extinde activitatea cu două ore în caz de necesitate.

Potrivit PLDM, îmbunătățirile aduse la Codul Electoral prin acest proiect de lege vor permite elevilor și studenților să voteze, în baza documentelor justificative, în orice secție de votare deschisă în localitatea în care își efectuează studiile, completând o declarație pe propria răspundere privind abținerea de la votarea multiplă.

Totodată, proiectul de lege prevede că birourile electorale pot decide asupra prelungirii, cu cel mult două ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor, care stau în rând la secţia de votare respectivă, să-şi realizeze acest drept fundamental.

Liberal-democrații susțin că în Republica Moldova există peste 120.000 de tineri care își fac studiile în localități diferite decât cele în care au domiciliul, iar din acest motiv este necesară asigurarea condițiilor optime pentru a-și exercita dreptul fundamental de a alege.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md