07:51:09 02.10.2023
Stiri

Primele 20 de tone de mere din R. Moldova au ajuns în Suedia: „Piața care ieri era doar o destinație spre care ținteam, astăzi devine accesibilă datorită calității fructelor”

Actualitate 23.05.2023 10:50 Vizualizări5617 Autor: Ziarul National
Primele 20 de tone de mere din R. Moldova au ajuns în Suedia: „Piața care ieri era doar o destinație spre care ținteam, astăzi devine accesibilă datorită calității fructelor” Asociația „Moldova Fruct”


Un camion de 20 de tone de mere „Granny Smith”, procurate de la membrii Asociației „Moldova Fruct” a fost livrat în Suedia. Fructele cu stickere „Moldova - taste makes the difference” (Moldova – un gust deosebit n.r.) vor fi comercializate în rețelele de magazine și la piețele locale din Suedia.

„Piața care ieri era doar o destinație spre care ținteam, astăzi devine accesibilă datorită calității fructelor și perseverenței membrilor noștri”, se arată într-un mesaj al „Moldova Fruct”.Parteneriatul comercial cu importatorul suedez a fost stabilit în cadrul expoziției Freskon de la Salonic, Grecia, participarea în cadrul căreia a fost posibilă datorită Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală), Western NIS Enterprise Fund și Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency.

„Din cerințe mai specifice, au fost solicitate lăzi de 13 kg cu alveole și a fost nevoie de certificări GLOBALG.A.P. și GRASP”, afirmă exportatorul Ștefan Bîtlan.Acesta a îndemnat conaționalii care se află în Suedia să caute merele moldovenești pe rafturi, pentru a se „delecta cu o calitate superioară a merelor produse cu drag” și pentru a „susține producătorul autohton”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md