05:56:32 18.07.2024
Stiri

Primarul din Maximovca şi consilierul său, reţinuţi de CNA

Anticorupție 16.10.2015 17:42 Vizualizări2995 Autor: Galina Munteanu
Primarul din Maximovca şi consilierul său, reţinuţi de CNA


Primarul satului Maximovca din raionul Anenii Noi şi consilierul său au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi Centrul Național Anticorupție (CNA), fiind bănuiţi de delapidarea averii străine cu folosirea situaţiei de serviciu şi falsului în acte publice.

Potrivit CNA, primarul, în complicitate cu consilierul său, folosind situaţia de serviciu, ar fi pus la cale însuşirea ilegală din bugetul public local a sumei de 33 de mii de lei prin intermediul unui contract, în care au fost înscrise date vădit false pentru reparaţia unui pod.

În acest sens, persoanele publice au solicitat unei întreprinderi să încheie un contract privind achiziţionarea serviciilor. Ulterior, a fost eliberată factura în sumă totală de 33 de mii de lei în baza căreia primarul a organizat efectuarea transferului de pe contul primăriei pe contul întreprinderii în cauză. Totodată, pentru acest serviciu, întreprinderea urma să încaseze un comision ilegal, iar restul sumei să fie transmisă consilierului, conform înţelegerii prealabile.

Ieri, 15 octombrie, a fost organizată transmiterea sumei de 27 443 de lei, sub controlul CNA, consilierului primarului. Astăzi, în urma acţiunilor de urmărire penală, la domiciliul consilierului au fost depistate şi ridicate 22 de mii de lei, bani transmiși sub controlul CNA, iar din biroul primarului au fost ridicate actele fictive, semnate între primăria localităţii Maximovca şi întreprinderea în cauză.

Pe moment, cei doi sunt reținuți pentru 72 de ore. Pe numele acestora a fost inițiat un dosar penal pentru delapidarea averii străine.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la șase ani de închisoare sau o amendă de până la 20 de mii de lei.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md