01:36:50 03.03.2021
 
Stiri

Primăria Chișinău anunță că a cheltuit aproape 4,5 milioane de lei pentru a cumpăra dezinfectanți, termometre, măști și viziere pentru angajații GRĂDINIȚELOR din capitală: „Decizia de a redeschide grădiniţele va fi luată de CNESP”

Actualitate 29.06.2020 15:18 Vizualizări804 Autor: Ziarul National
Primăria Chișinău anunță că a cheltuit aproape 4,5 milioane de lei pentru a cumpăra dezinfectanți, termometre, măști și viziere pentru angajații GRĂDINIȚELOR din capitală: „Decizia de a redeschide grădiniţele va fi luată de CNESP”


Primăria Chișinău a luat măsuri de pregătire a instituțiilor preșcolare pentru momentul redeschiderii acestuia, anunță primarul Ion Ceban.

„Părinții demult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar Primăria Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor. Dacă se va lua decizia la nivel central ca să fie redeschise, așa cum a fost anunțat astăzi de către șeful statului, atunci anunțăm că în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale în sumă de 4 milioane 442 de mii de lei”, a scris primarul pe Facebook, după ce președintele Igor Dodon a declarat, într-o conferință de presă, că grădinițele ar putea fi deschise începând cu 15 iulie curent.

Potrivit lui Ceban, direcțiile de sector au achiziționat, în mod centralizat, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere etc.

CITIȚI și VIDEO // Autoritățile anunță redeschiderea GRĂDINIȚELOR și eliminarea obligativității de a rămâne în carantină 14 zile la intrarea în R. Moldova

„Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19. Între timp, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari. Continuă înscrierea copiilor la grădiniță pe egradinita.md”, a adăugat primarul de Chișinău.

O eventuală decizie privind redeschiderea grădiniţelor ar urma să fie luată de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP).

CITIȚI și DOC // Cu mănuși, măști și dezinfectant la lecții: Cum ar putea merge la școală, de la 1 septembrie, elevii din R. Moldova. Autoritățile iau în calcul și un proces de studii COMBINAT – cel clasic împreună cu cel la distanță

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md