06:56:32 20.06.2024
Stiri

Prim-ministrul Dorin Recean la Berlin: „R. Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei”

Actualitate 11.06.2024 15:23 Vizualizări721 Autor: Ziarul National
Prim-ministrul Dorin Recean la Berlin: „R. Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei”


R. Moldova dezvoltă și își extinde rețelele de drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană, în procesul de reconstrucție a statului vecin, devastat de războiul declanșat de Federația Rusă acum mai bine de doi ani și jumătate.

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat astăzi la Berlin, unde reprezintă R. Moldova la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, prezidată de către cancelarul federal, Olaf Scholz, și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, că „acum este cel mai bun moment pentru a investi” în cele două state, contribuind, astfel, la asigurarea păcii și stabilității în regiune.

„Suntem mai puternici împreună și vedem acest lucru prin susținerea pe care o oferă comunitatea internațională procesului de reconstrucție a Ucrainei. R. Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei. Dezvoltăm și extindem rețelele noastre de drumuri și căi ferate pentru a oferi mai multă conectivitate între Ucraina și Uniunea Europeană. Creăm un mediu favorabil și accesibil pentru mediul de afaceri și investitorii străini. Toate aceste lucruri ne ajută să construim Moldova Europeană, să dezvoltăm economia, să creștem numărul locurilor de muncă bine plătite acasă, dar și să oferim condiții mai bune de trai tuturor cetățenilor. În cadrul evenimentului, am spus că acum este cel mai bun moment pentru a investi în R. Moldova și Ucraina. Investind în R. Moldova, nu doar că ne susțineți pe noi, dar contribuiți și la obiectivul mai larg de a asigura pace și stabilitate în regiune”, a declarat premierul Dorin Recean.

Menționăm că, în marja Conferinței de Reconstrucție a Ucrainei, premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu șefi de state și guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri, reconfirmând sprijinul deplin al R. Moldova pentru Ucraina, dar și pentru valorile democratice și pacea în Europa.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md