16:53:48 24.01.2021
 
Stiri

PRESA independentă // Rețeta îmbogățirii „a la russe”: intrați în politică

Știri 19.04.2018 13:16 Vizualizări1676 Autor: Ziarul National
PRESA independentă // Rețeta îmbogățirii „a la russe”: intrați în politică sursa: rfi.ro


Într-un articol virulent, intitulat „Cine vrea să devină miliardar?”, editorialistul ziarului independent Novaia Gazeta, Aleksei Poluhin, a criticat creşterea „fenomenală” a veniturilor multor funcţionari şi conducători de rang înalt.

„În funcţia publică, vă puteţi vedea veniturile crescând de câteva sute de ori”, se indignează el după ce au fost făcute publice declaraţiile veniturilor conducătorilor ruşi de rang înalt, publicate anual de Kremlin.

Vladimir Putin a câştigat anul trecut 18,7 milioane de ruble, echivalent a 242.000 de euro la cursul actual, cu aproape zece milioane de ruble mai mult ca în 2016, din cauza unui venit anual dublu.

Între proprietăţile declarate de Vladimir Putin figurează doar un apartament de 77 de metri pătraţi şi un garaj de 18 metri pătraţi iar un teren de 1.500 de metri pătraţi menţionat în 2016 a dispărut din declaraţia sa de venituri.

Premierul Dmitri Medvedev declară că a câştigat în 2017 tot cât în 2016, adică opt milioane și jumătate de ruble - venituri modeste, în contextul în care opozantul Aleksei Navalnîi l-a acuzat pe premier că se află la conducerea unui imperiu imobiliar.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a câştigat 14 milioane de ruble, însă are şansa de a se fi căsătorit cu o fostă stea a patinajului artistic. Tatiana Navka se află printre soţiile cele mai bogate de la Kremlin, cu venituri de 200 de milioane de ruble, în creştere cu 66% faţă de 2016.

Ea conduce două firme de organizare de evenimente în legătură cu patinajul, cărora instituţia de stat însărcinată cu evenimente culturale i-a dat contracte în valoare de șase milioane de ruble anul trecut. Numele său a apărut în scandalul evaziunii fiscale „Panama Papers”, în aprilie 2016.

O altă familie bogată este cea a ministrului culturii... Marina Medinskaia, soţia ministrului Vladimir Medinski, a câştigat peste 36 de milioane de ruble, cu mult mai mult decât cele nouă milioane ale soţului ei. Potrivit Spark, ea ar conduce mai multe firme în domeniul imobiliar, publicitate şi saloane de înfrumuseţare.

Și Olga Şuvalova, soţia vicepremierului Igor Şuvalov, a obţinut 89 de milioane de ruble, cu două milioane mai puţin ca soţul ei. Numele ei a apărut pe o listă cu acţionari la societăţi cu sediul în paradisuri fiscale. Cuplul se află între puţinele care au declarat bunuri imobiliare în străinătate - două proprietăţi imense la Londra şi în Austria.

În total, potrivit unei estimări a cotidianului RBK, veniturile familiilor funcţionarilor au crescut cu 18% în decurs de un an.

Cel mai bogat deputat rus este Grigori Anikeïev. El face parte dintre cele mai bogate 200 de personalităţi din Rusia - potrivit Forbes. Deputatul a câştigat patru miliarde de ruble în 2017, de opt ori mai mult ca în 2016, în principal din întreprinderea de procesare a cărnii ABI.

Între senatorii cei mai bogaţi, omul de afaceri Suleiman Kerimov a câştigat aproape trei miliarde de ruble - de 230 de ori mai mult ca în 2016. Aflat pe locul 20 al celor mai mari averi din Rusia, porivit Forbes, Kerimov a făcut avere la căderea URSS.

Implicat în Franţa într-un caz de spălare de bani, el este suspectat că a efectuat mai multe achiziţii imobiliare pe Coasta de Azur, la preţuri subevaluate, sub un nume de împrumut, ceea ce l-a costat o scurtă perioadă de detenţie şi plata unei cauţiuni în Franţa. Cu toate acestea, nicio proprietate din străinătate pe numele lui Kerimov nu figurează pe lista publicată de Kremlin.

Sursa: rfi.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md