14:42:19 15.06.2024
Stiri

Premierul Recean îi pune la treabă pe AMBASADORII și consulii generali ai R. Moldova: NOUĂ motive pentru care R. Moldova merită să devină un punct de atracție pentru investitorii străini

Actualitate 10.04.2023 14:14 Vizualizări1891 Autor: Ziarul National
Premierul Recean îi pune la treabă pe AMBASADORII și consulii generali ai R. Moldova: NOUĂ motive pentru care R. Moldova merită să devină un punct de atracție pentru investitorii străini


Ambasadorii și consulii generali ai R. Moldova sunt îndemnați să fie mult mai activi în ceea ce privește promovarea produselor moldovenești peste hotare, dar și atragerea investitorilor mari la noi în republică. Aceste obiective au fost trasate astăzi de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei mese rotunde dedicate diplomației economice, eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în parteneriat cu Programul de Dezvoltare a Dreptului Comercial din cadrul Departamentului de Comerț al SUA.

„Promovarea exporturilor cu produse autohtone înseamnă mai multe locuri de muncă la noi acasă, diversificarea piețelor, atragerea investițiilor și dezvoltarea unor noi proiecte de infrastructură. Trebuie să prezentăm oportunitățile noastre potențialilor investitori, să vorbim despre beneficii și să continuăm să lucrăm pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. În ciuda situației de securitate din regiune, republica noastră este stabilă, iar instituțiile statului sunt capabile să elimine încercările de destabilizare și să asigure pacea și liniștea”, a menționat Recean.De asemenea, prim-ministrul a evidențiat nouă motive pentru care R. Moldova merită să devină un punct de atracție prosper pentru investitorii străini, cu beneficii resimțite pentru cetățenii noștri și a invitat corpul diplomatic să le promoveze în statele de acreditare.


„Cei care vor investi în R. Moldova vor avea acces la piața Uniunii Europene, datorită Acordului de Liber Schimb, vor avea acces la piețele de capital și la resurse umane profesioniste și bine instruite. Bineînțeles, alinierea la aquis-ul comunitar ne va permite să avem instituții puternice și eficiente.

Avem platforme de dezvoltare eficace, cum ar fi Zonele Economice Libere și Parcurile IT care corespund diverselor modele de afaceri, iar digitalizarea serviciilor publice și a economiei rămâne o prioritate a Guvernului. Urmează să extindem accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii și să investim în proiecte mari de infrastructură energetică, rutieră și feroviară”, a adăugat premierul Recean.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md