16:50:54 25.07.2024
Stiri

Premierul Recean, condoleanțe pentru familiile celor două victime ale furtunii de ieri: „Trebuie să ne consolidăm capacitatea de a reacționa și, foarte important, de a preveni astfel de situații”

Actualitate 12.06.2024 16:17 Vizualizări899 Autor: Ziarul National
Premierul Recean, condoleanțe pentru familiile celor două victime ale furtunii de ieri: „Trebuie să ne consolidăm capacitatea de a reacționa și, foarte important, de a preveni astfel de situații”


Prim-ministrul Dorin Recean a transmis astăzi, în debutul ședinței de Guvern, condoleanțe familiilor regizorului Arcadie Spoială și fetiței de 12 ani din Chișinău, care au decedat ieri-seară, după ce au fost striviți de copaci rupți de furtună.

Șeful Guvernului susține că R. Moldova trebuie să se pregătească pentru a face față mai multor fenomene extreme care „se vor întâmpla cu o frecvență mai înaltă”.

„Acum avem tot mai multe fenomene extreme și trebuie să ne pregătim pentru astfel de lucruri se vor întâmpla cu o frecvență mai înaltă. Trebuie să ne pregătim pentru acest lucru, dar să pregătim și administrația publică locală ca să intervină prompt în astfel de situații. (...) Cu părere de rău, avem și două decese. Condoleanțe familiilor. După cum spuneam, trebuie să ne consolidăm capacitatea de a reacționa și, foarte important, de a preveni astfel de situații”, a declarat premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul le-a mulțumit angajaților de la Serviciul 112, celor de pe ambulanțe, pompierilor, polițiștilor, salvatorilor, drumarilor, dar și celor care au reparat liniile electrice care s-au rupt și au lăsat în beznă zeci de mii de locuitori după intemperia de ieri.

Amintim că bărbatul de 36 de ani a decedat în drum spre spital, după ce a fost lovit de un copac prăbușit peste cortul în care se afla, cu familia, pe malul râului Nistru.

Fetița de 12 ani a fost găsită miercuri-dimineață fără suflare, sub un copac căzut pe strada Ion și Doina Aldea-Teodorovici din sectorul Buiucani al capitalei, de către un muncitor venit să curețe zona.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md