15:32:14 05.07.2020
 
Stiri

Preluarea GUVERNULUI de către Igor Dodon ar putea să-i determine pe UNIONIȘTI să-și unească forțele: „Suntem martorii instaurării regimului lui Dodon, unul antiromânesc, antinațional, iar pericolul de transformare într-o GUBERNIE e unul iminent”

Partide/Comunicate 14.11.2019 17:40 Vizualizări3174 Autor: Ziarul National
Preluarea GUVERNULUI de către Igor Dodon ar putea să-i determine pe UNIONIȘTI să-și unească forțele: „Suntem martorii instaurării regimului lui Dodon, unul antiromânesc, antinațional, iar pericolul de transformare într-o GUBERNIE e unul iminent”


Partidele unioniste din R. Moldova ar putea să-și unească forțele, pentru ca să nu-i permită lui Igor Dodon și socialiștilor să transforme R. Moldova într-o gubernie rusească. Un apel în acest sens a fost înaintat astăzi partidelor unioniste de către Partidul Liberal (PL), condus de Dorin Chirtoacă.

„Biroul Politic al PL sa luat decizia ca președintele formațiunii și membri ai Biroului Politic (BP) să fie mandatați pentru a purta discuții cu reprezentanții partidelor politice unioniste. Astfel, au fost constituite mai multe grupuri de lucru și mizăm pe receptivitate și pe deschidere din partea tuturor”, se arată într-un comunicat de presă al PL.

Liberalii afirmă că tot timpul au fost deschiși pentru a purta discuții cu reprezentanții altor partide unioniste din R. Moldova.

„PL este și a fost mereu deschis pentru a discuta cu colegii unioniști din alte partide, în vederea constituirii unei construcții politice unioniste durabile, în mod transparent și sincer, pentru a pune în prim plan idealul nostru național și nu ambițiile politice. Dovadă a acestui fapt sunt nenumăratele tentative de a consolida curentul unionist în jurul PL, în acest sens PL a inițiat mai multe discuții cu liderii unioniști care, însă, nu s-au soldat cu un rezultat pozitiv”, se arată în declarație.

În același context, PL atrage atenția că, dacă se va tărăgăna cu luarea unei decizii, atunci R. Moldova poate să se transforme într-o gubernie rusească.

„În vâltoarea ultimelor evenimente de pe arena politică, și având în vedere că suntem martorii instaurării un alt regim, cel al lui Dodon, unul antiromânesc, antinațional, de făcătură KGB-istă, iar pericolul de transformare a R. Moldova într-o gubernie rusească fiind unul iminent, facem un apel public în adresa PLDM, PUN, USB, PPR, PNL etc., precum și la adresa liderilor societății civile, ca prin discuții și consens să găsim acel format democratic și susținut de către toate părțile, pentru unificarea unioniștilor. Unioniștii sunt singurii care reprezintă cu adevărat interesele majorității cetățenilor, ale românilor-moldoveni, ca împreună să îndreptăm R. Moldova pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România și aderarea astfel la Uniunea Europeană”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

antisistem 14.11.2019 19:30

Desi de cativa ani deja se vorbeste despre necesitatea coagularii fortelor unioniste, despre crearea unui singur partid unionist, la mintea "maretilor" lideri unionisti ai unor partidute aproape inexistente acest imperativ a ajuns abia acum. Fiti siguri, crearea unui singur partid unionist puternic nu va fi posibil atata timp cat unionismul este acaparat de pigmei orgoliosi si recalcitranti gen Salaru, Munteanu, Chirtoaca/Ghimpu, Pavlicencu (ultima, slava Domnului, s-a retras) s. a. Sau aducem in fruntea miscarii unioniste persoane noi, modeste, care sa puna idealul unirii mai presus de ambitiile si interesele personale, sau sansele noastre sunt zero. Vechii lideri unionisti, care au lovit din rasputeri in blocul ACUM si au contribuit din plin la cucerirea Chisinaului de catre socialisti, trebuie sa plece. Mai ales cei care au colaborat din lung timp, direct sau indirect, cu Plaha!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md