15:46:45 17.10.2021
Stiri

Precizările Agenției Rezerve Materiale vizavi de motorina românească depozitată la Ocnița: De ce agricultorii NU pot primi combustibilul

Actualitate 26.05.2021 15:30 Vizualizări1557 Autor: Ziarul National
Precizările Agenției Rezerve Materiale vizavi de motorina românească depozitată la Ocnița: De ce agricultorii NU pot primi combustibilul


Agenția Rezerve Materiale (ARM) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne susține că agricultorii moldoveni afectați de seceta din anul trecut nu pot beneficia deocamdată de motorina oferită gratuit de către România, pentru că acum sunt „prelevate probe” din cisterne privind calitatea combustibilului donat de către Guvernul de la București.

Instituția precizează că Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din România a prezentat rapoarte de analize, care confirmă faptul că motorina este de tipul EURO Diesel 5, standard european.

Totuși, Camera de Comerț și Industrie urmează să efectueze o expertiză a calității, iar Comisia intedepartamentală pentru ajutoarele umanitare trebuie să ia o decizie vizavi de livrarea motorinei.

„La 17 și 24 mai curent, primele două garnituri de tren cu motorină din cele cinci au ajuns la Baza de produse petroliere din orașul Ocnița. Locația de depozitare centralizată a celor 6 000 de tone de motorină, din gestiunea S.A „Tirex-Petrol”, a fost selectată urmare a identificării unicului agent economic în Republica Moldova care avea capacitatea de recepționare a cantității menționate de motorină, pe cale feroviară. (...) În perioada 17-18 și 24-25 mai 2021, a continuat desigilarea celor 24 de vagoane-cisterne per garnitură de tren nr. 2, prelevarea probelor din 24 de cisterne, recepționarea și depozitarea motorinei în prezența comisiei mixte moldo-române. La momentul actual, Camera de Comerți și Industrie efectuează expertiza calității motorinei în cantitate de 1247,217 de tone din primele 24 de cisterne-vagoane, la 14 parametri tehnici, care durează zece zile lucrătoare de la data prelevării probelor”, se arată într-un comunicat de presă al ARM.

CITIȚI și DOC // Lista agenților economici din R. Moldova care vor beneficia de MOTORINA oferită GRATUIT de către România: 6 000 de tone pentru 3 416 fermieri

Autoritățile responsabile dau asigurări că motorina românească „nu va fi amestecată cu motorina SA „Tirex-Petrol” și „Tirex Petrol” nu va distribui motorină din propriile stocuri în schimbul motorinei din rezerva de stat a României”, punând avertismentul vicepreședintelui Parlamentului, Alexandr Slusari, pe seama campaniei electorale.

Cum va fi distribuită motorina românească agenților economici din R. Moldova:

*Cantitatea mai mare de 2 500 kg va fi livrată de către SA „Tirex-Petrol” la punctul pasibil de recepționare, unde capacitățile de recepționare a agricultorilor permit;

*Cantitatea mai mică de 2 500 kg va fi ridicată de către agricultori la una din cele 27 de stații de alimentare cu carburanți, unde SA „Tirex-Petrol” va amenaja puncte mobile de distribuire a motorinei românești, după tabelul de mai jos.
Agenția Rezerve Materiale îndeamnă agricultorii să declarare un singur punct pasibil de recepționare a motorinei de către agricultori pentru cantitatea mai mare de 2 500 kg și punctul mobil de distribuire a motorinei de unde agricultorul va ridica cantitatea mai mică de 2 500 kg.

„Accentuăm că Agenția Rezerve Materiale de comun cu SA „Tirex Petrol” nu va furniza motorina în mai multe locuri pentru unul și același agricultor. În cazul lipsei capacității de depozitare a motorinei, ARM de comun cu SA „Tirex Petrol” nu va transporta motorina în mai multe tranșe. În cazul deținerii rezervoarelor performante sau cele montate în angare, care necesită tehnică de distribuție specială, cu supape și furtuni suplimentare, informați reprezentantul ARM sau „Tirex-Petrol”, pentru a planifica tehnică specială de transportare. De asemenea, solicităm furnizarea informațiilor cu privire la căile de acces către rezervoare, astfel încât condițiile climaterice nefavorabile să nu servească drept impedimente la asigurarea realizării graficului de livrare a motorinei”, atenționează ARM.

Vedeți mai multe detalii AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md