07:57:33 16.07.2019
 
Stiri

Plahotniuc dă asigurări că REFORMELE vor fi continuate, dar PRIORITIZATE: „Moldovenii au îndurat reforme grele, iar acum trebuie să sufere doar pentru ca PAS și PDA să aibă beneficii electorale”

Politică 06.07.2018 14:24 Vizualizări1533 Autor: Ziarul National
Plahotniuc dă asigurări că REFORMELE vor fi continuate, dar PRIORITIZATE: „Moldovenii au îndurat reforme grele, iar acum trebuie să sufere doar pentru ca PAS și PDA să aibă beneficii electorale”

Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, susține că în pofida faptului că Parlamentul European a recomandat Comisiei Europene să suspende asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro, dar și banii destinați pentru suportul bugetar, formațiunea pe care o conduce „rămâne deplin angajată în procesul de reforme și implementare a bunelor practici occidentale, indiferent de ce jocuri politice se vor face în continuare”.

„Am cerut azi colegilor din Guvern și Parlament să revadă și colaborarea noastră cu UE, în sensul îmbunătățirii și dinamizării ei, începând de la acțiunile comune, până la o comunicare mai deschisă și mai eficientă. Toate reformele dure, pe care le-am făcut până acum, nu au avut doar scopul de a îndeplini angajamentele asumate în raport cu partenerii externi, dar au avut rolul de a moderniza țara noastră. Ne-am asumat costuri electorale imense, pentru a implementa aceste reforme, dar am considerat că merită să ne asumăm acest risc, deoarece, pe termen lung, efectele vor fi benefice pentru oamenii din R. Moldova”, a declarat Plahotniuc astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Sursa citată precizează că, la fel ca angajamentele asumate în fața FMI, R. Moldova a „a îndeplinit integral și angajamentele în raport cu UE”. „Însă acolo, unu grup parlamentar care susține politic unele partide de opoziție de la noi, a decis că nu contează că moldovenii au îndurat reforme grele în ultimii ani, ei trebuie să sufere mai departe doar pentru ca PAS si PDA să aibă beneficii electorale în viitoarele alegeri. Și, dacă interesul politic o cere, unii au considerat că pot să recurgă la un gest incorect față de cetățenii noștri și să-i pedepsească, culmea, pe motiv că Guvernul nu a acceptat să se implice în justiție, ca să determine schimbarea deciziei privind invalidarea alegerilor”.

Democratul este convins că Rezoluția Parlamentului European, care ar fi fost „creată de Maia Sandu și Andrei Năstate împotriva moldovenilor”, nu-și va atinge „scopul cinic pe care aceștia l-au vizat - acela ca cetățenii să sufere financiar de pe urma ei”: „Rezoluția are doar un efect politic, însă financiar nu va produce efecte, deoarece creșterea economică înregistrată de Guvern va permite ca toate proiectele să fie continuate și chiar să fie lansate unele noi în acest an. Ceea ce au obținut însă cu această rezoluție PAS și PDA este un semnal transmis cetățenilor moldoveni că degeaba îndură efectele reformelor convenite de Guvern. Cu regret, ar putea exista și un alt efect al acestei rezoluții, unul mai dramatic - scăderea puternică a încrederii cetățenilor moldoveni în UE. Acest lucru s-a mai întâmplat în anul 2015, iar noi am readus încrederea oamenilor în UE la o cotă-record”.

Politicianul mai spune că „moldovenilor le va fi greu să înțeleagă de ce li s-a cerut să suporte reforme dure, convenite cu partenerii de la Bruxelles, ca după ce sunt făcute, să fie lipsiți de răsplata promisă”.

„La fel cum le va fi greu să înțeleagă de ce această decizie vine ca efect al faptului că Guvernul și PD nu au cedat șantajului și nu acceptat să se implice în mod incorect în justiție și să influențeze în vreun fel decizia privind invalidarea. Prin votul de ieri din PE, s-a dat semnalul că cetățenii moldoveni nu sunt tratați în mod egal, ci strict pe criterii politice, în funcție de ce vor liderii unor partide politice. Este o abordare nedreaptă și discriminatorie”, a subliniat Plahotniuc.

Președintele PD a explicat ce va face în continuare Guvernul. „Ceea ce va face însă Guvernul va fi să nu permită ca această rezoluție să producă efecte negative asupra cetățenilor, așa cum și-au dorit liderii PAS și PDA. De aceea, chiar azi la ședința săptămânală am discutat mai multe măsuri pe care le vom lua în perioada următoare, dar vom revedea și reformele aflate în implementare. Ele toate vor fi duse la bun sfârșit, dar le vom prioritiza, reieșind din nevoile principale ale cetățenilor, nu din diferite condiționalități, astfel ca ei să simtă cât mai curând beneficiile lor, dar și ale creșterii economice”, a conchis Vlad Plahotniuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Carolina 06.07.2018 14:43

Toate ca toate, dar daca zice Plahotniuc, atunci e clar ca vorba lui e sfinta, asa ca am incredere.

VVP 06.07.2018 15:01

D-nil Plohotniuc, las-o mai moale, nu mai spune ca faci totul pentru popor, voi faceti totul pentru binele vostru, s-a huzuriti de bine, dar poporul moare de foame.......

Artur 06.07.2018 15:06

Plaha oricum âîntră în parlament, vreți voi sau nu vreți, dar dacă acum nu se implică partide europene nu-și unesc forțele va fi vesel la parlamentare.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md