06:42:24 26.08.2019
 
Stiri

PL va participa la locale ca „o alternativă sănătoasă pentru electoratul proeuropean și unionist”: „O ofertă diferită de cea a puterii – o republică bicoloră ACUM - PSRM. Ce fac ei e UZURPAREA puterii în stat”

Alegeri 2018 15.07.2019 13:19 Vizualizări1361 Autor: Ziarul National
PL va participa la locale ca „o alternativă sănătoasă pentru electoratul proeuropean și unionist”: „O ofertă diferită de cea a puterii – o republică bicoloră ACUM - PSRM. Ce fac ei e UZURPAREA puterii în stat” facebook

Consiliul Republican al partidului Liberal (PL) a decis că va participa la alegerile locale generale, stabilite pentru 20 octombrie 2019, „ pentru a fi acea alternativă sănătoasă pentru electoratul proeuropean și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM atât la nivel central, cât și la nivel local”. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, spune că ceea ce fac astăzi ACUM - PSRM ar fi „uzurparea puterii în stat”.

Liberalii afirmă că formațiunea condusă de Dorin Chirtoacă și-a dorit o consolidare a forțelor politice proeuropene și unioniste, însă Blocul ACUM a ignorat propunerea. „PL a adoptat o declarație privind necesitatea consolidării forțelor politice unioniste și proeuropene, ce ar fi putut presupune o participare împreună cu ACUM și PLDM, pentru a obține un scor mai mare față de PSRM și alte partide de stânga. Propunerea PL nici măcar nu a fost luată în calcul și fără a fi dată vreo reacție vizavi de aceasta, Blocul ACUM a decis sa meargă în alegerile locale împreună cu PSRM”.

Reprezentanții formațiunii extraparlamentare spun că „dezaprobă și condamnă acordul anunțat de ACUM și PSRM pentru alegerile locale, care transformă alegerea primarilor într-o formalitate”.

„În același timp, împărțirea viceprimarilor de pe acum este la fel cum au procedat PD și PSRM cu împărțirea frauduloasă a circumscripțiilor pentru alegerile din 24 februarie 2019. Aceste acțiuni sunt, de fapt, o formă de uzurpare a puterii locale și o încălcare a principiilor alegerilor democratice, care se bazează pe integritate, concurență loială și meritocrație. Acest pact reprezintă o trădare a alegătorilor proeuropeni și unioniști, iar ceilalți candidați ai altor partide vor fi automat excluși din această competiție electorală. ACUM și PSRM vor să instaureze un monopol al puterii centrale asupra celei de nivel local, și anulează din start caracterul competitiv al alegerilor”, se arată în declarația aprobată ieri de Consiliul Republican al PL.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md