16:51:52 24.01.2021
 
Stiri

Performanța reușită de noii proprietari ai Companiei „AIR Moldova”. Au rambursat într-un singur an mai mult de 80% din datoriile de 1,2 MILIARDE de lei

Economie 13.12.2019 15:31 Vizualizări1256 Autor: Ziarul National
Performanța reușită de noii proprietari ai Companiei „AIR Moldova”. Au rambursat într-un singur an mai mult de 80% din datoriile de 1,2 MILIARDE de lei


Noii proprietari ai Companiei „AIR Moldova” au reușit să ramburseze mai mult de 83 la sută din datoriile de 1,28 de miliarde de lei, acumulate până la privatizarea de anul trecut, au constata auditorii Curții de Conturi.

Potrivit raportului Curții de Conturi, la 31 octombrie 2019 Compania Civil Aviation Group mai avea de rambursat în jur de 190 de milioane de lei. Totuși noii proprietari pot achita datoriile pe parcursul a trei ani de la privatizare.

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, a declarat că e suspect faptul că Civil Aviation Group a reușit timp de un an să returneze datorii atât de mari. Acești bani au fost câștigați din activitatea companiei, după ce a fost privatizată ți nu din investițiile cumpărătorului, a remarcat Lupu.

Președintele Curții de Conturi a mai adăugat că foștii administratori puși de stat nu au reușit în ultimii zecea ani să stingă datoriile acumulate. „Investitorii au plătit datoria din activitățile „AIR Moldova”. Nu au făcut nicio investiție. Baza pentru acest business nu a fost schimbată. De aici, eu îmi pun o întrebare. Dacă din activitatea proprie a companiei, fără pic de investiții, compania a fost capabilă să achite datoriile, atunci mă întreb, trebuia privatizată compania?”.

Președintele Curții Constituționale a menționat privatizarea companiei a fost realizată legal, însă legislația este pe alocuri ambiguă și contradictorie.

Amintim că „AIR Moldova” a fost achiziționată în octombrie 2018 de către compania Civil Aviation Group SRL, fondată cu câteva zile înainte de licitaţie. Tranzacţia a fost criticată de opoziţie şi experţi, ca urmare a procedurilor netransparente, dar autorităţile au susţinut că nu aveau o altă soluţie pentru o companie în prag de faliment.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md