07:16:17 14.06.2024
Stiri

PERCHEZIȚII la MAI. Mai mulţi poliţişti, bănuiţi de corupţie

Anticorupție 18.05.2016 17:29 Vizualizări2513 Autor: Galina Munteanu


PERCHEZIȚII la MAI. Mai mulţi poliţişti, bănuiţi de corupţie

Percheziții în trei cauze penale în care polițiști de la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne (SPIA MAI) sunt bănuiți de corupție.

Potrivit procurorilor, în prima cauză penală, deschisă în ianuarie curent, persoane publice din cadrul SPIA MAI, aflându-se în oraşul Briceni, au solicitat de la cinci persoane, care practică activitate neautorizată de schimb valutar, o sută de mii de lei pentru a nu înregistra activitatea ilegală şi pentru a nu-i atrage la răspundere. În aceeaşi zi, bănuiţii au primit patru mii de dolari, în schimbul cărora poliţiştii nu au efectuat acţiuni care se impuneau pentru a administra probe privind pretinsele acţiuni ilegale ale victimelor.

Potrivit materialelor altei cauze penale, în noiembrie 2012, un cetăţean străin, care transporta din Chişinău spre municipiul Bălţi motoare pentru bărci, a fost blocat de două automobile. De el s-au apropiat trei persoane care au prezentat legitimaţiile de colaboratori MAI şi care au solicitat cetăţeanului să prezinte actele de provenienţă a motoarelor, ultimul comunicând că nu le deţine. Ulterior, angajaţii MAI au cerut trei mii de euro pentru a nu documenta presupusul caz de contrabandă şi transportarea mărfii fără acte de provenienţă.

Cea de-a treia cauză penală a fost deschisă pentru activitatea unei grupări criminale specializate în circulația substanțelor narcotice de tip heroină în proporții deosebit de mari. Potrivit procurilor, în această grupare ar fi fost implicați mai mulți angajați din cadrul SPIA MAI care ofereau protecție membrilor grupării criminale.

În dimineaţa zilei de astăzi, în aceste trei cauze penale au fost efectuate, concomitent, 23 de percheziţii atât la domiciliile persoanelor bănuite, cât şi în birourile de serviciu ale acestora.

Cazul este investigat de oamenii legii.

„Respectarea legislației este expres prevăzută deopotrivă pentru toți angajații MAI, indiferent de grad, funcție, statut. Și nu cred că măsura de astăzi trebuie privită ca ceva ieșit din comun”, a comentat șeful SPIA, Vitalie Moisei.


Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md