20:03:15 23.02.2020
 
Stiri

Percheziții în celula condamnatului Platon, după ce acesta a intervenit prin skype la o ședință a Curții de Apel de la Kiev. Ce au depistat angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor

Social 14.08.2019 18:30 Vizualizări857 Autor: Ziarul National
Percheziții în celula condamnatului Platon, după ce acesta a intervenit prin skype la o ședință a Curții de Apel de la Kiev. Ce au depistat angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor deschide.md


Angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor au descins cu percheziții în această dimineață, la Penitenciarul 13, în celula în care se află încarcerat Veaceslav Platon. Acțiunile au avut loc după ce Platon a participat la ședința de judecată de la Curtea de Apel din Kiev, Ucraina, efectuând o intervenție video prin Skype.

Potrivit unui comunicat al ANI, în rezultatul perchezițiilor, gardienii au depistat în celula lui Platon un telefon mobil și o cartelă în stare de funcționare.

„Pe marginea cazului ANP și conducerea Penitenciarului nr.13-Chișinău au inițiat o anchetă de serviciu, unde urmează să fie verificate circumstanțele în care au pătruns obiectele la deținutul nominalizat. Despre rezultatele anchetei ANP va informa suplimentar”, se arată în comunicat.

Amintim că în data de 8 august 2019, la Curtea de Apel din Kiev a avut loc ședința de judecată în cadrul căreia a fost examinată plângerea avocaților din Ucraina a lui Veaceslav Platon (Кобалев) împotriva încheierii instanței de fond, prin care s-a respins contestarea împotriva deciziei de extrădare a Procuraturii Generale din Ucraina, din luna august 2016.

Responsabili din cadrul Secretariatului instanței au comunicat că în cadrul ședinței menționate de judecată de la Curtea de Apel din Kiev, prin intermediul avocaților săi, Veaceslav Platon (Кобалев), folosind un smartphone, a efectuat o intervenție video prin Skype, în care s-a adresat către instanță și participanții din proces și a expus poziția sa cu referire la extrădare.

Secretariatul Curții de Apel din Kiev a menționat că această intervenție video prin telefon s-a făcut la insistența avocaților lui Platon, fără a fi solicitată de instanță sau urmând procedurile speciale de asistență juridică interstatală aplicată în astfel de cazuri, prin intermediul Ministerelor de Justiție ale ambelor state.

Deschide.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md