20:08:13 16.01.2021
 
Stiri

PD este gata să discute cu Blocul „ACUM” pachetul de „legi antioligarhice”, care prevede mai multe DEMITERI: „Din acest motiv trebuie să existe acest DIALOG”

Politică 14.03.2019 13:30 Vizualizări2153 Autor: Ziarul National
PD este gata să discute cu Blocul „ACUM” pachetul de „legi antioligarhice”, care prevede mai multe DEMITERI: „Din acest motiv trebuie să existe acest DIALOG”


Partidul Democrat (PD) este gata să discute cu reprezentanții Blocului „ACUM” așa-zisul pachet de „legi antioligarhice”, care prevede demiterea unor reprezentanți ai structurilor de drept, inclusiv a procurorului general, a directorului CNA, SIS etc. Totuși, aceste discuții pot avea loc doar în cadrul unui dialog, unde partidele politice vin cu propuneri concrete, spune vicepreședintele PD, Andrian Candu.

„Orice inițiativă a oricărui partener trebuie discutată și, cu siguranță, se ajunge la anumite înțelegeri. Asta se face în cadrul unui dialog, în cazul în care acesta ar fi existat până acum. Dialogul presupune discuții despre ideile noastre, inițiativele și angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, dar și ideile și propunerile pe care le au ei. La ora actuală nu am văzut niciun text de proiect de lege, ca să mă pot expune”, a declarat astăzi Candu, în cadrul unei conferințe de presă.

Democratul a avertizat că orice proiect de lege urmează să fie înaintat conform prevederilor legale.

„Cert este că PD va acționa, va aproba și va susține orice inițiativă care este legală și este în conformitate cu Constituția R. Moldova. Deja am văzut că s-au expus mai mulți comentatori privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea ideilor colegilor de la „ACUM”. Pentru ca un subiect să ajungă pe ordinea de zi a Parlamentului, mai întâi e nevoie ca Legislativul să fie funcțional. Funcționalitatea Parlamentului presupune să fie aleasă conducerea Legislativului, să ai Biroul permanent… Ordinea de zi este propusă de Biroul permanent, iar acesta e condus de președintele Parlamentului sau vicepreședinți. Deci, nu poate exista niciun subiect dezbătut în plenul Parlamentului, dacă e vorba de orice inițiativă legislativă, dacă nu există structurile funcționale ale Legislativului”, a subliniat Candu.

Acesta a reiterat că din acest motiv e nevoie să existe un dialog între partidele politice. „E nevoie de stabilit care sunt angajamentele noastre, responsabilitatea… Și nu este o invenție a noastră, dar Parlamentul funcționează prin majorități, prin alianțe. Toate acestea sunt niște subiecte pe care noi trebuie să le discutăm. Anume aceasta este menirea invitației pe care am lansat-o astăzi Blocului „ACUM”. Noi suntem flexibili de a discuta, inclusiv asumarea de către „ACUM” a guvernării”, a conchis Andrian Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Victory 14.03.2019 14:03

PD se comportă frumos, ca niște oameni maturi. Ei tot timpul au încercat să fie alături de oameni!

Elena 14.03.2019 14:38

PD văd că știe ce trebuie să facă, dar văd că ACUM se face de cap și se prostesc și nici nu mai doresc la guvernare!

Spencer 14.03.2019 16:58

Cei din ACUM sunt pur și simplu jalnici, au trădat orice încredere în ei, au decis s-o facă pe opoziția, să se victimizeze, să-și strângă mucii adică și să nu facă nimic - cel mai simplu.

Ion 14.03.2019 23:35

Gruparea criminala - "partidul democrat" pe cale pasnica nu va ceda puterea caci altfel banditii Plahotniuc, Candu, Filip ajung la PUSCARIE

Avensis 18.03.2019 01:59

PD se comporta ca si cum alte partide, care au ajuns in parliament, nu ar exista. Smecheri baieti, avand 40 de mandate (sor si independentii tot sunt in joc) vor sa ramana pe pozitii, de aceea si le intind cursa celor de la ACUM, ca sa-i capteze in pretinsa alianta si apoi sa-i distruga din interior .

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md