04:01:06 24.04.2019
 
Stiri

Patru contra cinci // Raport de ALTERNATIVĂ în cazul concesionării Aeroportului: Contractul trebuie RENEGOCIAT

Economie 30.11.2016 18:00 Vizualizări4431 Autor: Ziarul National
Patru contra cinci // Raport de ALTERNATIVĂ în cazul concesionării Aeroportului: Contractul trebuie RENEGOCIAT

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat cu încălcări ale legislației privind parteneriatul public-privat, în lipsa unui studiu de fezabilitate, în interesele beneficiarului și în detrimentul celor ale statului.

Aceastea sunt câteva concluzii ale raportului de alternativă elaborat de patru membri ai Comisiei parlamentare de anchetă privind concesionarea Aeroportului și respectarea intereselor statului la semnarea contractului de concesiune, printre care și președintele acestei structuri - deputatul liberal-democrat Iurie Țap.

Potrivit lui Țap, care a prezentat raportul astăzi, într-o conferință de presă, concesionarul a fost avantajat din start, Guvernul a decis să organizeze un concurs închis, contrar prevederilor legale și nici măcar nu a introdus bunul în lista obiectivelor de stat pasibile concesionării. Comisia a mai stabilit că acest contract de concesionare a fost semnat cu „Avia Invest”, entitate care nu a participat la concurs și nici nu întrunea condițiile stabilite de Guvern - capital social de 30 de milioane de euro și doi ani de activitate. Totodată, investitorul nu-și onorase nici obligațiunile financiare prevăzute în contract.

„Acestea sunt motivele de bază care pot servi drept temei de bază pentru rezilierea contractului”, a spus deputatul.

Cei patru membri ai comisiei parlamentare care au semnat raportul de alternativă sunt liberal-democrații Iurie Țap și Angel Agachi, și socialiștii Vasile Bolea și Oleg Lipski.

„Raportul nostru este de alternativă, or majoritatea, cinci deputaţi, au aprobat raportul lor. De fapt, noi am elaborat raportul. Dumnealor, în luna mai, atunci când am încercat în două şedinţe să discutăm pentru a apăra ceea ce e scris în raport, l-au trunchiat, au modificat concluziile şi analiza noastră şi au aprobat raportul comisiei cu cinci voturi contra patru, în favoarea lor. De aceea, nu puteam să nu prezentăm un raport care este bazat pe o analiză concretă şi care reprezintă realitatea. Societatea trebuie să aibă posibilitatea să suprapună aceste două rapoarte şi să vadă unde este adevărul”, a declarat Iurie Țap.

Raportul acestei comisii de anchetă, care nu a stabilit nereguli în concesionarea Aeroportului și urmează a fi discutat în plenul Parlamentului, a fost votat de liberalul Ion Casian, deputaţii neafiliaţi Galina Balmoş şi Anatolie Zagorodnîi, dar şi democraţii Vladimir Andronachi şi Sergiu Sârbu.

„Comisia are raportul său de bază, dar domnul Ţap nu este de acord şi a venit cu declaraţii mai mult politice, cu propriile interpretări. Noi vom respecta procedura întocmai şi nu la conferinţe de presă, dar în plenul Parlamentului vom prezenta raportul comisiei, nu opinia domnului Ţap”, a declarat Sergiu Sârbu pentru IPN.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Dragos 30.11.2016 18:37

Dragi cetateni, Aeroportul a ajuns in labele proxenetului Plahoasca, criminal de drept comun care orbeste opinia publica, terorist international care pacaleste intr-un hal fara de hal liderii si expertii politici internationali! Oare nu este clar?! Cat o sa va invartiti in jurul cozii??? Cum e posibil ca un jeg uman numit pompos coordonator sa zburde fericit?!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md