15:40:27 23.09.2019
 
Stiri

Patreneriat între orașele Chișinău și Lisabona: Portughezii, dispuși să ne ajute în obținerea proiectelor europene

Social 20.03.2019 11:38 Vizualizări708 Autor: Ziarul National
Patreneriat între orașele Chișinău și Lisabona: Portughezii, dispuși să ne ajute în obținerea proiectelor europene

Autoritățile locale din Chișinău și Lisabona, Portugalia, ar putea lansa un parteneriat prin intermediul căruia să poată aplica împreună la proiecte europene.

Primarul municipiului Lisabona, Fernando Medina, s-a arătat deschis acestui parteneriat în cadrul unei întrevederi cu primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, care s-a aflat zilele trecute în Portugalia.

În cadrul discuțiilor, primarul de Chișinău i-a vorbit omologului său portughez despre Planul de mobilitate urbană, la care Primăria Chișinău lucrează în prezent, referindu-se la necesitatea îmbunătățirii rețelei de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști.

Șeful administrației orașului Lisabona s-a oferit să sprijine Primăria Chișinău în implementarea acestui proiect, prin expertiză și schimb de experiență pentru specialiștii de la Direcția Transport Public și Căi de Comunicație și, respectiv, de la Direcția Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Cei doi primari de capitale au stabilit să colaboreze îndeosebi în proiecte de tranziție la energia regenerabilă și promovarea transportului ecologic. Fernando Medina l-a informat pe primarul interimar despre programul de mobilitate al orașului Lisabona și despre facilitățile oferite cetățenilor pentru utilizarea transportului electric: benzi dedicate și sistem de închiriere a mașinilor electrice.

Ruslan Codreanu crede că Lisabona este un oraș-model privind oferirea serviciilor sociale pentru familiile aflate în situații de risc. În acest sens, edilii au stabilit că vor crea mai multe platforme de dialog cu scopul ca orașul Chișinău să preia bunele practici din Lisabona în ceea ce privește măsurile de protecție a copiilor aflați în situații de risc și îmbunătățirea serviciilor oferite de centrele de plasament pentru copiii străzii.

Ruslan Codreanu l-a invitat pe omologul său portughez, Fernando Medina, într-o vizită oficială la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md