15:12:09 17.01.2020
 
Stiri

Partidul Liberal consideră că BMA și MAI ar MINȚI în cazul interdicției aplicate lui George Simion: „BMA poate oricând anula actul emis abuziv în privința lui Simion”

Alegeri 2018 16.07.2019 15:25 Vizualizări576 Autor: Ziarul National


Partidul Liberal consideră că BMA și MAI ar MINȚI în cazul interdicției aplicate lui George Simion: „BMA poate oricând anula actul emis abuziv în privința lui Simion”

Declarațiile Biroului Migrați și Azil (BMA) și ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit cărora interdicția de a mai intra în R. Moldova pentru o perioadă de cinci ani, aplicată lui George Simion în 2018 poate fi anulată doar de către instanța de judecată, sunt „mincinioase și denaturate”, susține Partidul Liberal (PL).

Într-o declarație difuzată presei, liberalii afirmă că, în anul 2018, când a luat decizia, BMA a făcut referire la Legea privind regimul străinilor în Republica Moldova nr. 200 din 16.07.2010, iar acum, în 2019, face referire la altă lege, nr. 753 din 23.12.1999 privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.

„Dincolo de aceasta, deciziile BMA sunt acte administrative: cum au fost emise, la fel pot fi retrase. BMA poate oricând anula, retrage, abroga tacit sau expres actul administrativ emis, mai ales abuziv, în privința lui George Simion în anul 2018. Mai mult decât atât, având declarația Parlamentului cu privire la statul capturat, BMA trebuia imediat, a doua zi, să abroge decizia prin care l-a facut „persona non grata" pe George Simion și, astfel, procesul din instanță să înceteze, ca fiind lipsit de obiect, iar cererea lui George Simion să fie scoasă de pe rol. Faptul că BMA nu își manifestă voința de a abroga actul său administrativ arată că astfel promovează și tolerează astăzi politica făcută de regimul Plahtoniuc-Dodon-Sor”, susține PL.

Menționăm că unioniștii au protestat în această săptămână în fața MAI, iar mâine vor merge și la SIS, pentru a cere anularea inderdicției de intrare în R. Moldova pe numele lui George Simion.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md