01:05:28 30.05.2020
 
Stiri

Parlamentar de la București: „UNIREA nu se face prin tirade populiste, ci prin proiecte concrete! Lupta cu Dodon nu se câștigă cu populisme și discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară, ci cu investiții în mass-media”

Știri 27.03.2020 20:51 Vizualizări1806 Autor: Ziarul National
Parlamentar de la București: „UNIREA nu se face prin tirade populiste, ci prin proiecte concrete! Lupta cu Dodon nu se câștigă cu populisme și discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară, ci cu investiții în mass-media” Facebook


„Am un mare respect pentru personalitățile care au făcut posibil acest deziderat nobil acum 102 ani, prin faptul că au pus interesului național mai presus de jocurile politice mici și au făcut ce trebuia în contextul internațional de atunci. Au fost cu adevărat oameni de stat, nu politicieni de duzină ca unii unioniști de astăzi”, a declarat parlamentarul de la București, Matei Dobrovie, cu prilejul aniversării a 102 de la Unirea Basarabiei cu România.

Potrivit acestuia, în ultima perioadă au apărut mulți „politicieni care și-au făcut o profesie din a fi unioniști de serviciu, cu discursuri care mai de care mai bombastice, de un populism și o demagogie grețoase”.

„Au strigat mult despre unire în ultimii ani, mai ales în campaniile electorale, dar nu au făcut nimic pentru ea, nu au avut niciun proiect concret. Cetățenii și-au dat seama și au taxat asta, cât și alte compromisuri și combinații toxice. În R. Moldova, formațiuni precum PL și lideri unioniști autodeclarați precum Ghimpu, Chirtoacă și alții au fost scoși de pe scena politică principală, din Parlament, prin votul oamenilor și rămân în marja de eroare a sondajelor, fiind total decredibilizați”, spune parlamentarul PNL.

Dobrovie precizează că ar mai există „și unionistul de tip nou”, care a intrat la primul loc de muncă în Parlament, după ce înainte au făcut doar activitate în societatea civilă, adică agitație.

„Populismul lui întrece orice limită de bun simț. Toată ziua vorbesc de unire, dar nu are nicio pregătire! Pregătire într-un domeniu concret, expertiză, nimic, doar tupeu și imagine cât cuprinde. El rezolvă toate, deși nu este în Guvern, se laudă cu inițiativele acestuia și zice că sunt ale lui, când guvernul nu-l ascultă cheamă la proteste, când nu-i convine că altcineva are o inițiativă de rezolvare a problemei minorilor non-cetățeni de pildă sună la presa din R. Moldova să înlocuiască cu poza lui și spune că el e autorul. Apoi face tot posibilul ca inițiativa să fie respinsă, doar pentru că nu e a lui”, a adăugat Dobrovie.

Acesta a mai explicat ce înseamnă Unirea pentru el. „Pentru mine unirea înseamnă interconectare, punți reale între cele două maluri ale Prutului. De exemplu, punți mediatice și realizarea Spațiului Informațional comun. În acest sens, am propus proiectul strategic Fondul de Cooperare Mass-Media România-R. Moldova, care-și propune să crească prezența mediatică românească dincolo de Prut și să contracareze propaganda rusească, care este extrem de agresivă acolo. Lupta cu Dodon nu se câștigă cu populisme și discursuri sforăitoare care-i dau apă la moară, ci cu investiții în mass-media independentă și de calitate de limbă română. Altfel, doar cu frumoasa retorică unionistă, ne vom lamenta din nou că prorușii au câștigat alegerile, iar proeuropenii și unioniștii au pierdut. Asta înseamnă unire pentru mine! De asemenea, Guvernul Ludovic Orban sprijină Guvernul de la Chișinău în această pandemie prin echipamente de protecție, din puținul pe care îl avem și noi. Acesta e un exemplu de unitate și solidaritate, care contează mult mai mult decât discursurile pline de zel despre unire. Fapte, nu vorbe!”, a conchis Matei Dobrovie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md