17:46:32 22.03.2023
Stiri

Ordinul responsabililor din Chișinău care își propune să pună capăt colectărilor de bani de la părinți în școli și grădinițe: „Eliberare din serviciu”

Social 04.03.2019 14:50 Vizualizări1545 Autor: Ziarul National
Ordinul responsabililor din Chișinău care își propune să pună capăt colectărilor de bani de la părinți în școli și grădinițe: „Eliberare din serviciu”


Toate instituțiile din Chișinău care activează în domeniul educației, cum ar fi grădinițe, școli, licee, școli sportive etc., vor fi obligate să inventarieze bunurile materiale din fiecare entitate și să le treacă în evidență contabilă până la 1 mai curent.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că lista bunurilor vor fi plasate pe panourile informative din instituțiile respective, iar în așa mod va fi asigurată transparența în sistemul educațional municipal și va fi prevenit fenomenul colectării nejustificate de bani de la părinți.

Codreanu i-a solicitat astăzi conducerii Direcției generale educație, cultură, tineret și sport să perfecteze un ordin vizavi de obligarea managerilor de instituții de a asigura evidența contabilă a bunurilor din fiecare grădiniță, școală, gimnaziu sau liceu, care va interzice și colectările de bani.

„Orice fel de colectare de bani de către cadrele didactice va fi sancționată conform Codului Muncii, până la măsura de eliberare din serviciu”, a menționat Ruslan Codreanu.

După intrarea în vigoare a ordinului menționat, fiecare părinte va fi informat despre bunurile de care dispune grădinița sau școala, dar și despre achizițiile lunare, licitațiile pentru tipuri de lucrări, cu termene de execuție și denumirea companiei care execută lucrările. Până la 1 aprilie curent, pe panourile informative din școli și grădinițe urmează să fie plasată și informația despre sursele bugetare alocate fiecărei instituții în parte, pe tipuri de lucrări și necesitățile care au rămas fără acoperire financiară, precum și raportul privind cheltuielile lunare per instituție, inclusiv pentru produse de igienă.

În anul 2019, în bugetul municipal au fost prevăzute pentru sfera educației peste 100 de milioane de lei, sumă-record pentru acest domeniu comparativ cu anii precedenți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md