17:10:45 05.06.2020
 
Stiri

OPT companii internaționale intenționează să dezvolte afaceri în R. Moldova în domeniul tratării apei reziduale și deșeurilor solide, în producerea energiei solare și eoliene, dar și în dezvoltarea plantațiilor de nuci

Economie 02.12.2019 15:01 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National
OPT companii internaționale intenționează să dezvolte afaceri în R. Moldova în domeniul tratării apei reziduale și deșeurilor solide, în producerea energiei solare și eoliene, dar și în dezvoltarea plantațiilor de nuci


Opt companii de talie internațională din Turcia, Cehia, Hong Kong, Germania, Israel și Italia intenționează să investească în proiecte pentru tratarea apei reziduale și a deșeurilor solide în R. Moldova, în sectorul industriei regenerabile și în producerea energiei solare și eoliene, datr și în dezvoltarea plantațiilor de nuci sau exportul produselor agroalimentare și cosmetice pe piața Chinei.

Intențiile au fost expuse în cadrul celei de-a VI-a ediții a Moldova Business Week 2019, eveniment economic internațional desfășurat recent la Chișinău.

Totodată, serviciile medicale digitalizate și turismul medical au un mare potențial de dezvoltare, iar o delegație de oameni de afaceri din Israel explorează domeniul și discută inițierea unei afaceri în R. Moldova.

Ediția din acest an a Moldova Business Week 2019, organizată de Agenția de Investiții în colaborare cu partenerii de dezvoltare și mediul asociativ, a prezentat sectoarele tradiționale ale economiei, dar și potențialul neexplorat al industriilor creative și producției TV/cinematografice, precum și cel al industriei agroalimentare ecologice și al energiei regenerabile.

Menționăm că, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, fluxul total de investiții străine directe în anul 2018 de 349,65 de milioane dolari în R. Moldova, iar fluxul de capital - de 152,97 de milioane de dolari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md