13:24:02 08.12.2019
 
Stiri

OPT companii internaționale intenționează să dezvolte afaceri în R. Moldova în domeniul tratării apei reziduale și deșeurilor solide, în producerea energiei solare și eoliene, dar și în dezvoltarea plantațiilor de nuci

Economie 02.12.2019 15:01 Vizualizări955 Autor: Ziarul National
OPT companii internaționale intenționează să dezvolte afaceri în R. Moldova în domeniul tratării apei reziduale și deșeurilor solide, în producerea energiei solare și eoliene, dar și în dezvoltarea plantațiilor de nuci

Opt companii de talie internațională din Turcia, Cehia, Hong Kong, Germania, Israel și Italia intenționează să investească în proiecte pentru tratarea apei reziduale și a deșeurilor solide în R. Moldova, în sectorul industriei regenerabile și în producerea energiei solare și eoliene, datr și în dezvoltarea plantațiilor de nuci sau exportul produselor agroalimentare și cosmetice pe piața Chinei.

Intențiile au fost expuse în cadrul celei de-a VI-a ediții a Moldova Business Week 2019, eveniment economic internațional desfășurat recent la Chișinău.

Totodată, serviciile medicale digitalizate și turismul medical au un mare potențial de dezvoltare, iar o delegație de oameni de afaceri din Israel explorează domeniul și discută inițierea unei afaceri în R. Moldova.

Ediția din acest an a Moldova Business Week 2019, organizată de Agenția de Investiții în colaborare cu partenerii de dezvoltare și mediul asociativ, a prezentat sectoarele tradiționale ale economiei, dar și potențialul neexplorat al industriilor creative și producției TV/cinematografice, precum și cel al industriei agroalimentare ecologice și al energiei regenerabile.

Menționăm că, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, fluxul total de investiții străine directe în anul 2018 de 349,65 de milioane dolari în R. Moldova, iar fluxul de capital - de 152,97 de milioane de dolari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md