03:49:19 01.04.2020
 
Stiri

Opinie de la București // Cum poate fi ÎNVINS Igor Dodon? Ar exista DOVEZI CLARE privind implicarea președintelui în scheme: „Dodon trebuie prezentat în toată splendoarea”. La cine este CHEIA care poate s-o facă președinte pe Maia Sandu

Politică 26.02.2020 12:58 Vizualizări4647 Autor: Ziarul National
Opinie de la București // Cum poate fi ÎNVINS Igor Dodon? Ar exista DOVEZI CLARE privind implicarea președintelui în scheme: „Dodon trebuie prezentat în toată splendoarea”. La cine este CHEIA care poate s-o facă președinte pe Maia Sandu diez.md


Președintele Igor Dodon poate fi învins la alegerile prezidențiale din toamnă, iar acest lucru se poate face cu suportul Occidentului. Și nu este vorba ca Maia Sandu să fie ajutată de unii consilieri, cu poze cu lideri din Vest, sprijin financiar, ci despre devoalarea unor acțiuni făcute de Dodon de-a lungul timpului, menționează analistul politic de la București, Cristian Hrițuc, într-un editorial publicat pe blogul său.

„Anul acesta vor fi alegeri prezidențiale în R. Moldova. În acest moment, socialiștii proruși au toată puterea. Au premierul, au președintele, spicherul și au o alianță în Parlament destul de stabilă. După o coabitare de câteva luni între forțele proeuropene și forțele proruse, după ce Guvernul Maia Sandu a fost demis, în urma unei mișcări politice pripite, echilibrul de putere s-a rupt. În acest moment, este aproape clar că doar două persoane se pot bate cu șanse pentru Președinția R. Moldovei - Maia Sandu și Igor Dodon. Ultimul sondaj realizat de IMAS ne arată că președintele în funcție este favorit”, spune acesta.

Hrițuc menționează că Maia Sandu are de rezolvat o problemă serioasă: „Andrei Năstase s-a săturat să stea în siajul liderului PAS. Încearcă să forțeze o mișcare politică în urma căreia ambele partide, PAS și PPDA, să susțină un independent. Năstase, care este un tip viclean, cu grave probleme de integritate, încearcă să își maximizeze poziția. El este un politician consumat și se vede în toate sondajele că a ajuns într-un punct din care nu mai poate urca și nici nu mai poate reprezenta o soluție pentru partidele proeuropene. Probabil și liderul PPDA conștientizează acest lucru și caută mișcări politice, sforării, care să îi permită maximizarea poziției de negociere din interiorul alianței partidelor proeuropene”.

Anume în acest context va începe lupta pentru Președinția R. Moldova, spune sursa citată.

„Este extrem de greu ca Dodon să fie învins în această luptă. Am arătat succint care sunt punctele negative și vulnerabilitățile pe care le are opoziția proeuropeană. Chiar dacă în acest moment Maia Sandu pleacă cu șansa a doua, chiar dacă nu are logistica, banii și rețelele lui Dodon, chiar dacă nu are un context favorabil, liderul PAS are un sprijin mare în afara Moldovei. După ce Dodon a încălcat cu acordul Kremlinului înțelegerea făcută între Germania și Rusia și a înlăturat Guvernul Sandu, există o supărare în Occident. Există și o poliță de plătit. R. Moldova nu mai este într-un echilibru, așa cum se stabilise în momentul în care a fost înlăturat Plahotniuc. Oricâte mesaje de prietenie ar da Dodon, oricâte bezele ar trimite liderul prorus României, el nu este crezut și nu este luat în seamă. Dodon este necredibil în încercare lui de a se poziționa ca liderul de „centru”, care vrea relații bune cu „frații de peste Prut”. La fel de necredibil este și în celelalte cancelarii din UE”, precizează Hrițuc.

Astfel, acesta crede că anume din Occident poate veni sprijinul pentru Maia Sandu, un sprijin care poate să-i asigură mandatul de președinte. „Și când mă gândesc la sprijin, nu mă gândesc la cel convențional, consilieri aduși, poze cu lideri din vest, sprijin financiar. Aici vorbesc de devoalarea unor acțiuni făcute de Dodon de-a lungul timpului. Dodon trebuie arătat așa cum a fost de-a lungul timpului. La început a fost „sluga” lui Plahotniuc. Și-a făcut partidul pe banii acestuia. A venit momentul când Dodon a ajuns să coabiteze cu Plahotniuc. Afacerile socialiștilor erau ale socialiștilor, cele ale lui Plahotniuc erau ale lui. Au fost și momente tensionate, au fost și momente în care Dodon încerca să „îl facă” pe fostul lider PD, încercând să iasă din lesa acestuia. Nu i-a reușit până la momentul deal-ului făcut între Germania și Rusia”.

Sursa citată amintește că Dodon are multe păcate, doar că acestea trebuie scoase în evidență cu suportul Occidentului. Anume votanții socialiștilor trebuie de convins că Igor Dodon nu este cel care le vrea binele.

„Am văzut înregistrările cu Dodon spunând că ia bani de la ruși. Acestea n-au avut efectul scontat. Acum este momentul când trebuie să apară toate aceste dovezi, în care să fie prezentat Dodon în toată splendoarea sa. Moldovenilor trebuie să li se arate că Dodon n-a fost niciodată un adversar al lui Plahotniuc. Deși s-a dat drept mare luptător împotriva oligarhiei, este fix un oligarh, mai spălat e drept. Este tipul de personaj care n-are niciun scrupul de a băgă cuțitul în spatele victimei. Un ipocrit care încearcă să pozeze în „tătucul” națiunii, dar căruia îi pasă doar de conturile proprii.

Imaginea reală a lui Dodon este alta. Trebuie prezentate acele dovezi, care există, ce pot avea un impact major. Desigur, multe din cele descrise mai sus sunt cunoscute la nivel de bârfă. Multe din aceste lucruri au trecut pe la urechile moldovenilor, doar că există acel raționament în mintea omului în care are nevoia de confirmare, de o dovadă palpabilă pentru a crede și a acționa în consecință. Toate aceste lucruri pot fi devoalate înaintea campaniei viitoare. Dacă o parte din electoratul lui Dodon va fi demobilizat, dacă o parte dintre aceștia vor sta acasă în ziua votului, există o șansă ca președinția să fie câștigată de Sandu. Demobilizarea electoratului lui Dodon este cheia succesului Maiei Sandu!

Ea nu are unde crește electoral. Și-a atins maximul. În schimb, Occidentul poate ajuta atunci când vine vorba de prezentarea adevărului, prezentarea unor imagini reale, ce pot avea ca efect, demobilizarea electoratului lui Dodon”, a conchis Hrițuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

macar 26.02.2020 17:52

De atata !!! E Coronavirus de la dodon pana la Vladivostok !!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md