05:48:39 29.05.2020
 
Stiri

OFICIAL // Peste 42,5 mii de cetățeni ai R. Moldova au fost expulzați din UE în ultimii șase ani pentru că au încălcat regulile regimului liberalizat de vize, iar 25,5 mii au primit refuz de a intra în spațiul comunitar

Social 28.04.2020 15:55 Vizualizări1179 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Peste 42,5 mii de cetățeni ai R. Moldova au fost expulzați din UE în ultimii șase ani pentru că au încălcat regulile regimului liberalizat de vize, iar 25,5 mii au primit refuz de a intra în spațiul comunitar


R. Moldova marchează astăzi cea de-a șasea aniversare a liberalizării regimului de vize cu UE, republica noastră fiind primul stat din cadrul Parteneriatului Estic ai cărui cetățeni nu au mai avut nevoie de vize pentru a merge în spațiul comunitar.

Datele Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) arată că, în această perioadă, mai mult de 2,3 milioane de cetățeni ai R. Moldova au efectuat peste 8,5 milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen.

Potrivit Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), refuzurile de intrare pentru cetăţenii moldoveni au fost în jur de 0,3%, vizând circa 25 500 de persoane, iar cazurile de ședere ilegală au reprezentat aproximativ 0,5% din totalul deplasărilor în UE, adică 42 500 de persoane au fost depistate că au încălcat regulile.

MAEIE precizează că, în decursul celor șase ani, Republica Moldova a asigurat continuitatea realizării reformelor și cerințelor care au stat la baza liberalizării regimului de vize, precum și a implementat recomandările elaborate pe parcurs de instituțiile europene de profil.

„Astfel, posibilitatea de a călători liber în UE este deschisă pentru toți deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești, inclusiv pentru cei cu reședința în regiunea transnistreană. (...) În perioada 2014-2020, grație regimului fără vize cu UE, prin contactele interumane facilitate de călătoriile fără vize, reprezentanții din sectorul public și privat, societății civile și mediului academic au beneficiat de avantajele participării la diverse evenimente, la multiple programe ale UE, care la rândul lor au creat noi oportunități pentru dezvoltarea personală, profesională și creșterea economică a republicii”, cităm dintr-un comunicat de presă al MAEIE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md