19:22:18 21.07.2024
Stiri

Obiceiuri care îți pot afecta unghiile și la care trebuie să renunți complet

Actualitate 17.06.2024 18:40 Vizualizări566 Autor: Ziarul National
Obiceiuri care îți pot afecta unghiile și la care trebuie să renunți complet Elle.ro


O manichiură perfectă se întreține cu foarte mare grijă – atât din exterior, cât și din interior. De la atenția pe care o acorzi produselor destinate îngrijirii unghiilor, până la alimentație.

În timp ce unele femei sunt adeptele unei manichiuri naturale, altele apelează la cele de tip gel sau acril, iar pe termen lung, acestea îți pot face unghiile mult mai fragile. Din acest motiv, e important să ai o rutină și să uiți aceste obiceiuri care îți pot afecta unghiile:

1. Îți rozi unghiile


Rosul unghiilor este unul dintre obiceiurile la care ar trebui să renunți. Acesta poate apărea atunci când te simți stresată sau neliniștită. Este un obicei nociv pentru că poate duce la o transmitere mult mai ușoară a bacteriilor, iar în cele din urmă la apariția infecțiilor.

2. Îți tai cuticulele

Tăierea cuticulelor este un alt obicei pe care ar trebui să îl uiți. În loc să le tai, poți folosi o soluție specială hidratantă pentru cuticule sau chiar un ulei, care înmoaie pielea, astfel încât să le împingi către deget.

3. Apelezi mult prea des la manichiura cu acril

Chiar dacă din punct de vedere estetic arată foarte bine o manichiură cu acril sau cu gel și rezistă mult mai mult, ar trebui să te gândești că ea îți poate afecta unghiile. Dacă ești adepta acestor tipuri de manichiură, ai grijă la modul în care le îndepărtezi și de ce nu, pe viitor să încerci să îți faci cât mai rar.

4. Nu folosești produse non-toxice

În ziua de astăzi ai la dispoziție o mulțime de produse non-toxice destinate îngrijirii unghiilor, de la dizolvant care nu conține acetonă, lacuri de unghii, până la uleiuri pentru cuticule din ingrediente naturale, așa că nu mai ai nicio scuză să nu le folosești. Printre ingredientele des întâlnite în lacurile de unghii și pe care trebuie să îl eviți se numără formaldehida, care este cancerigenă și poate provoca și reacții alergice.

5. Nu îndepărtezi corect lacul de unghii

Atunci când îți îndepărtezi lacul de unghii, trebuie să folosești un dizolvant special pentru asta. Foarte multe femei sunt tentate să își îndepărteze oja cu ajutorul unei pile. Într-adevăr, ea poate îndepărta luciul de pe unghie, dar dacă forțezi, acest lucru va dăuna stratului superior al unghiilor.

6. Nu ai grijă la alimentație

Între unghiile noastre și o alimentație sănătoasă există o foarte mare legătură. Dacă ai grijă să mănânci corespunzător și să nu faci excese, atât unghiile, cât și părul și pielea ta vor străluci. Este indicat să nu consumi foarte mult zahăr, să mânânci cât mai multe frunze verzi și să iei în considerare suplimentele cu biotină.

7. Nu folosești mănuși atunci când speli vasele

Expunerea excesivă a unghiilor tale la apă va duce la subțierea și exfolierea lor mult mai rapidă. Încearcă atunci când speli vasele să folosești și mănuși, iar după să ai grijă să îți hidratezi unghiile cu ulei de jojoba.

8. Nu îți hidratezi mâinile suficient de mult

Hidratarea, atât din interior, cât și din exterior, este foarte importantă pentru sănătatea unghiilor tale, mai ales odată cu spălatul excesiv pe mâini și aplicarea dezinfectanților. Folosește de fiecare dată când îți simți mâinile uscate o cremă extrem de hidratantă pentru a te asigura că ele vor fi mereu catifelate.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md