03:16:29 17.11.2018
 
Stiri

FOTO // O enigmă care BULVERSEAZĂ comunitatea științifică

Știri 06.04.2018 16:30 Vizualizări961 Autor: Ziarul National
FOTO // O enigmă care BULVERSEAZĂ comunitatea științifică Sursa: cunoastelumea.ro

La periferia orașului Cusco din Peru se află complexul fortificat Saksaywaman. Situl arheologic este renumit pentru zidurile sale din piatră, înalte și de 6 m, cu o lungime totală de circa 1 km. Multe dintre blocurile de piatră folosite în construcția zidului sunt enorme, ajungând chiar și la 200 de tone, fiind cele mai mari folosite la orice construcție din America prehispanică. Să mai spunem că zidul se află la o altitudine de 3,700 de metri în Munții Anzi?Pietrele folosite în construcția teraselor Saksaywaman nu sunt montate cu ajutorul vreunui mortar, însă se îmbină perfect. Această complexitate uluitoare a îmbinării bolovanilor din piatră care se pliază perfect pe forma celorlalți, varietatea de forme, modul în care pereții se apleacă spre interior și mai ales tehnologie cu care oamenii acelor timpuri au manipulat blocuri enorme de piatră și le-au aranjat cu atâta precizie rămân mistere la care cercetătorii încearcă să găsească răspunsuri de zeci de ani.

Nimeni nu știe când și mai ales de ce s-a construit acest zid. Incașii înșiși au recunoscut în fața conchistadorilor spanioli că această structură era acolo cu mult înaintea lor. În cazul în care constructorii au fost mai vechi, înseamnă că a existat o civilizație mult mai avansată decât cea incașă, despre care nu știm nimic, cu excepția faptului că acesta a fost capabilă să creeze structuri cum este cea de la Saksaywaman.

O teorie interesantă își are rădăcinile într-o legendă locală. Aceasta vorbește despre existența unui lichid derivat din plante capabil de a transforma pietrele în obiecte moi, ușoare. O altă teorie vorbește despre faptul că acești bolovani erau încălziți printr-o tehnologie necunoscută până în punctul în care deveneau maleabili, acest lucru explicând modul în care s-au pliat între ei. În timp ce teoriile rămân speculative, unele urme lăsate pe pietre indică faptul că blocurile ar fi putut fi „turnate” în aceste forme precise chiar la Saksaywaman.

Teoria oficială ne vorbește despre faptul că aceste blocuri au fost cioplite în această formă și că apoi, cu uneltele primitive de atunci, au fost ridicate și amplasate perfect. Ca și în cazul Piramidei lui Keops, dar și a altor construcții misterioase de pe Terra, varianta oficială pretinde că s-au realizat cu unelte primitive lucruri care sunt dificil de realizat și astăzi cu tehnica modernă!!!

Tocmai de aceea, Ben Bendig, autor al unei cercetări ample pe această temă, este de părere ca ar trebui să ne schimbăm modul în care îi privim pe antici și să acceptăm posibilitatea măcar că oamenii acelor timpuri dețineau tehnologii pe care doar astăzi le mai avem la dispoziție.

„Structuri de acest gen ne forțează să aflăm mai multe despre trecutul nostru și să luăm în calcul faptul că anticii ar fi fost mult mai avansați decât credem noi”, a notat jurnalistul în ediția electronică a cotidianului Epoch Times.

sursa: theepochtimes.com

Sursa: cunoastelumea.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md