10:28:48 22.07.2024
Stiri

O delegație din Parlamentul R. Moldova participă la ședința solemnă organizată cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Senatului României

Actualitate 17.06.2024 11:36 Vizualizări729 Autor: Ziarul National
O delegație din Parlamentul R. Moldova participă la ședința solemnă organizată cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Senatului României


O delegație a Parlamentului R. Moldova întreprinde, în perioada 17 - 18 iunie curent, o vizită de lucru în Parlamentul României, unde va participa inclusiv la ședința solemnă organizată cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Senatului României.

R. Moldova va fi reprezentată la acest eveniment de către membrii Comisiei politică externă și integrare europeană din Parlamentul de la Chișinău - Ina Coșeru, președinta Comisiei, Alina Dandara, Mihail Druță, Vitalie Jacot și Mariana Lucrețeanu.

Deputații din Comisia politică externă și integrare europeană vor discuta la București cu reprezentanții conducerii Camerei Deputaților și a Senatului, cu președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlățean, și cu senatorii membri ai Comisiei, cu președintele Comisiei politică externă din Camera Deputaților, Rozalia Biro.

De asemenea, agenda mai include întrevederi cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, Nicoleta Pauliuc, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Grigore Gîtman, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Discuțiile cu oficialii de la București se vor referi la susținerea și expertiza României în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, avansarea proiectelor comune și sprijinul european pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova, anunță Serviciul de presă al Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md