19:00:50 03.04.2020
 
Stiri

O companie aeriană din R. Moldova a SFIDAT deciziile autorităților și a adus la Chișinău cetățeni străini pe timp de pandemie: Amendă de 50 de mii de lei

Economie 20.03.2020 16:06 Vizualizări1173 Autor: Ziarul National
O companie aeriană din R. Moldova a SFIDAT deciziile autorităților și a adus la Chișinău cetățeni străini pe timp de pandemie: Amendă de 50 de mii de lei


O companie aeriană din R. Moldova a efectuat, pe 18 martie curent, un zbor charter cu scopul de a aduce acasă moldovenii aflați la odihnă în Egipt, dar a luat la bord și doi cetățeni ucraineni, încălcând deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică emise în legătură cu pandemia de COVID-19.

Poliția de Frontieră anunță că în privința companiei „Fly One” SRL a fost întocmit proces-verbal pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, fiindu-i aplicată o amendă de 50 000 de lei.

Amintim că, din data de 17 martie curent, R. Moldova a sistat traficul aerian. Totuși, efectuarea unor zboruri private/charter este permisă în continuare, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii din zonele afectate de noul coronavirus.

CITIȚI și HARTA COVID-19: Chișinău - 19 cazuri confirmate, Hâncești - 14, Soroca - 4, Ialoveni - 3, Cantemir și Ștefan Vodă - câte 2 etc.

La fel, începând cu 17 martie, a fost interzisă autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora.

Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


vasile 20.03.2020 16:22

Au dorit sa asiste la Balti intalnirea cu ,,presedi.te,,tuturor moldovenilor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md