11:21:21 24.01.2018
Stiri

O bancă a PĂCĂLIT un client din R. Moldova care aștepta bani din România

Economie 07.09.2017 18:00 Vizualizări1635 Autor: Ziarul National
O bancă a PĂCĂLIT un client din R. Moldova care aștepta bani din România bani.md
Poză simbol

Un cetățean al R. Moldova care aștepta un transfer bănesc din România a fost taxat mai mult decât trebuia de către o bancă autohtonă. Acesta a întreprins mai multe acțiuni, pentru ca instituția să-i întoarcă până la ultimul bănuț.

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorului, bărbatul a telefonal inițial la call-centrul unei bănci comerciale pentru a primi informații referitoare la recepționarea unui transfer bănesc din România.

Acolo, operatorul i-a propus două opțiuni de ridicare a banilor: în numerar, cu aplicarea comisionului de 6%, sau prin transfer la un cont de card, cu aplicarea comisionului de 0,8%.

Consumatorul a optat pentru transferul la un cont de card și a mers la una dintre filialele băncii pentru a depune o cerere.

A completat cererea, iar după o așteptare de o oră și 20 de minute, angajatul băncii a anunțat consumatorul ca operațiunea de transfer pe contul de card nu poate fi efectuată și i-a perfectat documentele necesare pentru eliberarea numerarului cu aplicarea comisionului de 6%.

Supărat, consumatorul a făcut o înscriere în în Registrul de reclamații, descriind situația în care s-a pomenit, iar în câteva zile a revenit și a verificat rubrica „Măsuri întreprinse de către administrația unității”. Aceasta, însă, nu era completată.

Bărbatul nedreptățit a mers mai departe și a depus o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor. Drept rezultat, consumatorul a primit de la bancă suma excesivă a comisionului încasat.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md