02:13:31 22.01.2018
Stiri

Nu suntem SINGURI în UNIVERS? O sondă plecată de pe Terra în urmă cu patru luni a făcut o descoperire INCREDIBILĂ

Știri 09.01.2018 16:30 Vizualizări1335 Autor: Ziarul National
Nu suntem SINGURI în UNIVERS? O sondă plecată de pe Terra în urmă cu patru luni a făcut o descoperire INCREDIBILĂ

Sonda OSIRIS-REx a NASA a plecat spre asteroidul Bennu, iar în drumul său a imortalizat o imaginea cu Pământul şi Luna care arată cât de mici şi singuri suntem de fapt în Univers.

Sonda a plecat de pe Terra în septembrie şi a realizat imaginea pe 2 octombrie 2017 şi a fost publicată recent de NASA după câteva prelucrări asupra culorilor şi intensităţii luminii, scrie Science Alert.

Credit: NASA

Scopul OSIRIS-REx este de a analiza un asteroid pentru a determina detalii cu privire la originea planetei noastre şi formarea Sistemului Solar.

În imagine, Luna pare mai aproape decât este în realitate, pentru că cele trei corpuri, Terra, Luna şi sonda nu formează un triunghi isoscel.

OSIRIS-REx a realizat fotografia cu instrumentul MapCam când sonda a fost la o distanţă de aproximativ 5,12 milioane de kiliometri de Terra şi la circa 5,42 milioane de kilometri de Lună.

Pentru cei care se întreabă, nu există stele în imagine pentru că lumina lor este foarte slabă. Au fost folosite trei fotografii pentru a crea imaginea color, iar Pământul este atât de luminos încât a fost nevoie de creşterea luminozităţii Lunii pentru a o face vizibilă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md