13:19:56 22.04.2024
Stiri

NOU // Tarifele pentru apelurile efectuate în roaming din România în R. Moldova vor scădea de cel puțin ZECE ori, iar pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România - de cel puțin cinci ori

Actualitate 09.02.2022 16:13 Vizualizări1759 Autor: Ziarul National
NOU // Tarifele pentru apelurile efectuate în roaming din România în R. Moldova vor scădea de cel puțin ZECE ori, iar pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România - de cel puțin cinci ori


Prețuri mai accesibile pentru serviciile de roaming, achitate de utilizatorii ce călătoresc din R. Moldova în România și invers, precum și pentru apeluri internaționale ordinare între Republica Moldova și România.

Guvernul de la Chișinău a aprobat astăzi inițierea negocierilor și semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între cele două state.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a declarat, în cadrul ședinței de Guvern, că pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori, pentru apelurile primite în roaming în România din Republica Moldova nu va fi perceput tarif, iar pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România tarifele vor scădea de cel puțin cinci ori.

CITIȚI și Veaceslav Berbeca: „Dezvoltarea proiectelor de infrastructură, grație sprijinului României, oferă Republicii Moldova oportunități extraordinare pentru a accede pe piața UE”

În funcție de pachetele de care beneficiază abonații din Republica Moldova, diminuarea tarifelor poate fi și mai mare.

Punerea în aplicare a Acordului - în termen de cel mult trei luni de la data intrării în vigoare - va spori afacerile și turismul, precum și comunicarea între cetățenii Republicii Moldova și României.

Menționăm că România reprezintă principala țară în care utilizatorii din R. Moldova consumă servicii de roaming, aproximativ de două ori mai mult decât volumul de roaming în Ucraina, cea de-a doua după importanță destinație pentru servicii de roaming. Utilizatorii din Republica Moldova consumă, în rețelele din România, aproximativ jumătate din toate serviciile de roaming consumate în cadrul călătoriilor în Uniunea Europeană.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md