12:04:45 10.04.2020
 
Stiri

Năstase solicită ridicarea IMUNITĂȚII parlamentare a lui Plahotniuc și tragerea la răspundere a judecătorilor CC pentru „uzurparea puterii în stat”

Politică 18.06.2019 10:07 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
Năstase solicită ridicarea IMUNITĂȚII parlamentare a lui Plahotniuc și tragerea la răspundere a judecătorilor CC pentru „uzurparea puterii în stat”


Liderul PPDA, vicepremierul Andrei Năstase, a scris un denunț la adresa procurorului general, Eduard Harunjen, prin care solicită ridicarea imunității parlamentare a liderului PD, Vlad Plahotniuc, dar și tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale, care ar fi săvârșit infracțiunea de „uzurpare a puterii în stat”.

„Sesizez procurorul general asupra săvârșirii de către judecătorii Curții Constituționale Poalelungi Mihai, Apolschi Raisa, Artur Reșetnicov, Gurin Corneliu, Băieșu Aurel și Zaporojan Veaceslav a infracțiunii de tentativă de uzurpare a puterii în stat. În această privință, menționez că în perioada 7 iunie – 9 iunie 2019 judecătorii nominalizaţi au aprobat decizii, hotărâri și avize contrareprevederilor Constituției R. Moldova în scopul de a permite numitului Plahotniuc Vladimir și a grupării criminale conduse de acesta să se mențină abuziv la putere, precum și de a asigura o legalitate așa-zisului guvern condus de Filip Pavel”, scrie Năstase în denunțul său.

Acesta a mai adăugat că „judecătorul Apolschi Raisa este nașa de cununie a numitului Plahotniuc Vladimir și este exponentă a PD”. „Reșetnicov Artur a fost și el membru al aceluiași partid până la numirea în funcție, Poalelungi Mihai este cunoscut ca fiind un consultant personal de-al lui Plahotniuc Vladimir, iar Gurin Corneliu, de asemenea, este un interpus de-al lui Plahotniuc Vladimir, care, prin anumite metode necunoscute încă (posibil șantaj și corupere), controlează, in corpore, toți membrii actuali ai CC. Actele nominalizate ale CC au condus la instaurarea unui dualism al puterii şi, în consecință, a unei crize a acesteia, ceea ce a afectat şi extrapolat întreaga societate datorită interpretării ambigue și abuzive a unor norme constituționale”, a mai adăugat liderul PPDA.

Potrivit lui, autoritățile apărute ca rezultat al efectelor produse de „deciziile ilegale emanate de Curte, au încercat să schimbe starea de lucruri existentă, au emis acte de dizolvare a Parlamentului R. Moldova, au stabilit alegeri anticipate, au înstrăinat bunuri, etc., existând, practic, o preluare ilegală și abuzivă a puterii în stat, prin anihilareaputerii legislative și suprimarea Guvernului legal constituit”.

În concluzie, Năstase cere următoarele lucruri:

1). Tragerea la răspundere a judecătorilor CCM Poalelungi Mihai, Apolschi Raisa, Artur Reșetnicov, Gurin Corneliu, Băieșu Aurel, Zaporojan Veaceslav, dar și a lui Plahotniuc Vladimir în temeiul art. 339 alin.(1) Cod penal.

2). Suspendarea provizorie din funcţie a judecătorilor CCM Poalelungi Mihai, Apolschi Raisa, Artur Reșetnicov, Gurin Corneliu, Băieșu Aurel, Zaporojan Veaceslav.

3). Ridicarea imunităţii parlamentare a lui Vladimir Plahotniuc

De mențiopnat că, actualmente, Vlad Plahotniuc nu se află în R. Moldova. Acesta a transmis ieri un mesaj prin intermediul Facebook, în care explică că nu va reveni, deocamdată, în R. Moldova, deoarece are nevoie de timp pentru a-și securiza familia, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a sa.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Realist 18.06.2019 11:04

Bai magarule, dar de ce nu vrei sa se investigheze finatarea dubioasa a PSRM-ului? Te-ai luat la joc cu Dodon?

Vadim 18.06.2019 11:48

Vrea investigarea lui Plahotniuc, dar iata pe Usatii repejor l-a adus in tara si i-a dat voie la libertate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.04.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se ascunde Dodon în ...

06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md