07:52:38 22.01.2021
 
Stiri

Mișcări SUSPECTE în Transnistria, făcute cu acordul CSE: „Transnistria a închis „hotarul” cu R. Moldova, dar R. Moldova le-a deschis hotarul cu Rusia și facilitează „delegații oficiale” în regiunea separatistă din stânga Nistrului”

Actualitate 13.05.2020 17:30 Vizualizări2306 Autor: Ziarul National
Mișcări SUSPECTE în Transnistria, făcute cu acordul CSE: „Transnistria a închis „hotarul” cu R. Moldova, dar R. Moldova le-a deschis hotarul cu Rusia și facilitează „delegații oficiale” în regiunea separatistă din stânga Nistrului” novostipmr.com


Situația pandemică în regiunea transnistreană se agravează tot mai mult, dar cu toate acestea autoritățile separatiste de la Tiraspol nu permit autorităților constituționale să intervină în salvarea vieților cetățenilor R. Moldova. Acest lucru a fost reclamat anterior de vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. În pofida acestui blocaj din partea Tiraspolului, Comisia pentru Situații Excepționale, în frunte cu premierul Ion Chicu, a permis intrarea în R. Moldova a doi cetățeni ruși, experți în acordarea asistenței în combaterea COVID -19, care au mers imediat în regiunea transnistreană.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, susține că R. Moldova, practic, le-a deschis autorităților separatiste de la Tiraspol hotarul cu Rusia.

„CSE a permis ieri intrarea în republică a doi cetăţeni ruşi, „experţi în acordarea asistenţei şi schimb de experienţă în combaterea COVID-19”. Nu se spune cine i-a invitat și cui vor oferi asistența. Astăzi aflăm că o delegație a „Rospotrebnadzor” a ajuns în Transnistria, pentru a împărtăși experiență în lupta împotriva coronavirusului. Vizita are loc în urma unui acord între așa-zisul prim-ministru, Alexander Martynov, și deputatul din Duma de Stat, Gennady Onișchenko.

Citește și: Regiunea transnistreană stă pe un BUTOI DE PULBERE în legătură cu pandemia. Vicepremierul Cristina Lesnic susține că măsurile Tiraspolului anti-COVID-19 sunt dezinformarea, manipularea și speculațiile

Această situație trezește grave semne de întrebare și voi adresa o interpelare guvernului și CSE pentru a primi explicații. Cum se face că Transnistria a închis hotarul cu Moldova, dar R. Moldova le-a deschis hotarul cu Rusia și facilitează „delegații oficiale” în regiunea separatistă din stânga Nistrului?

Cum se face că Tiraspolul refuză să coopereze cu Chișinăul în combaterea Covid-19, iar Chișinăul acceptă o asemenea abordare? E foarte straniu cum un deputat rus trimite delegații la Tiraspol, iar Chișinăul se face că plouă? Să ne mai așteptăm la noi „delegații” sub acoperire? De ce CSE nu a indicat unde pleacă cei doi cetățeni ruși și care e scopul real al vizitei? Ce au de ascuns?”, se întreabă parlamentarul.

De menționat că în regiunea transnistreană au fost confirmate 664 de cazuri de COVID – 19. Oficial, acest virus a ucis 25 de persoane în stânga Nistrului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

petre 13.05.2020 18:21

Dosare penale liderilor separatisti ca in Ukraina, ci nu acces liber prin aeroport. Ce fel de scutiri de taxe si facilitati pentru export acelora, ce nu recunosc organele de drept ale R.Moldova? Guvernarea este sustinatorul aprig al separatismului, nu prostiti lumea si ajunge cu atata bataie de joc!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md