12:26:39 21.07.2024
Stiri

Mesaj tranșant pentru separatiștii de la Tiraspol: Chișinăul NU va mai ceda ȘANTAJULUI. Președinta Sandu a scos în vileag ADEVĂRATUL scop al așa-zisului „congres al aleșilor locali” din Transnistria

Actualitate 01.03.2024 10:16 Vizualizări2012 Autor: Ziarul National
Mesaj tranșant pentru separatiștii de la Tiraspol: Chișinăul NU va mai ceda ȘANTAJULUI. Președinta Sandu a scos în vileag ADEVĂRATUL scop al așa-zisului „congres al aleșilor locali” din Transnistria


Așa-zisul „congres al aleșilor locali” din Transnistria, desfășurat miercuri la Tiraspol, a fost organizat de regimul separatist cu scopul de a obține bani din partea Moscovei, dar mai ales din partea organizațiilor internaționale. Propaganda rusească a amplificat acest eveniment, pentru a panica societatea, a declarat joi-seară președinta Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

Citește și: VIDEO // Oleg Serebrian: „Dacă are probleme cu bugetul, regimul de la Tiraspol ar trebui să-și revadă cheltuielile pentru miliție, securitate și armată. După Königsberg, regiunea transnistreană este probabil cea mai militarizată zonă”

„Regimul de la Tiraspol a cerut niște bani. Am văzut că s-a adresat Moscovei și altor entități, organizații internaționale, dar propaganda rusă și-a obținut efectul și a răspândit această sperietoare. Asta va încerca să facă Kremlinul și de-acum încolo, mai ales că avem un an electoral, să-i sperie pe moldoveni. Kremlinul ne vrea speriați, fără caracter, conduși de oameni corupți, cu care să se înțeleagă, pentru a-și promova interesele. Noi nu le putem permite să facă acest lucru, noi trebuie să ținem la pacea noastră”, a subliniat Maia Sandu.

CITIȚI și DATE // Transnistria vinde aproape 85% din producția proprie în R. Moldova și în UE: Exporturile regiunii în Rusia abia depășesc 6%

Maia Sandu i-a îndemnat pe separatiștii de la Tiraspol să se conformeze legislației naționale, dacă vor să beneficieze de toate avantajele apropierii R. Moldova de Uniunea Europeană.

Citește și: Reacția Chișinăului la pretinsa rezoluție adoptată la Tiraspol: „Respingem declarațiile propagandistice și amintim că regiunea transnistreană BENEFICIAZĂ de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu UE”

„Formatul 5+2 nu poate să funcționeze în situația în care doi membri ai acestui format (Federația Rusă și Ucraina - n.r.) sunt în război. Noi facem ce este bine pentru cetățenii noștri. Reîntregim țara și întreprindem pași mici în diferite domenii care ar conduce la această reîntregire, ca să beneficiem cu toții de procesul de integrare europeană, care înseamnă beneficii și până să ajungem stat membru și mult mai multe beneficii după ce vom deveni stat membru. Regiunea transnistreană beneficiază de prevederile Acordului de Asociere, pentru ca aceste beneficii să fie păstrate și crescute, stânga Nistrului trebuie să se conformeze unor rigori ale Uniunii Europene”, a spus șefa statului.

Citește și: Ce vor transnistrenii: Sprijin din partea Moscovei împotriva „presiunilor” Chișinăului. Daniel Vodă: „E un eveniment pus la cale de cei din stânga Nistrului și de cei de la Kremlin. Nu vedem pericole de destabilizare”

Amintim că așa-zisul „congres al aleșilor locali” din Transnistria a adoptat pe 28 februarie o rezoluție, prin care a solicitat Consiliului Federației și Dumei de Stat a Rusiei „protecție în fața presiunii crescânde din partea R. Moldova”. Moscova nu a reacționat deocamdată la această solicitare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md