06:40:09 24.05.2024
Stiri

​Ministrul Educației a vizitat liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, după ce autoritățile din UTA Găgăuzia au fost NEPĂSĂTOARE în privința extinderii instituției. Șarov: „Vom reuși să valorificăm ajutorul oferit de România. MECC se implică”

Actualitate 19.05.2020 18:00 Vizualizări1165 Autor: Ziarul National
​Ministrul Educației a vizitat liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, după ce autoritățile din UTA Găgăuzia au fost NEPĂSĂTOARE în privința extinderii instituției. Șarov: „Vom reuși să valorificăm ajutorul oferit de România. MECC se implică” deschide.md


Implementarea sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, demararea lucrărilor de construcție a noului bloc de studii, studierea limbii române în UTAG, desfășurarea procesului educațional în instituția de învățământ, acestea și alte subiecte au fost abordate astăzi, 19 mai, în cadrul vizitei de lucru desfășurate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat.

La întrunire au participat și bașcanul UTAG, Irina Vlah, directorul Fondului de Investiții Sociale din Republica Moldova (FISM), Iurie Chiorescu, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, Svetlana Stoianov, cadre didactice etc.

Citește și: Autoritățile de la Comrat REFUZĂ să aloce 5,6 milioane de lei pentru construcția unui nou bloc al Liceului „Mihai Eminescu” din Comrat, în condițiile în care România a acordat 15 milioane de lei

„Asigurarea accesului tuturor elevilor la studii de calitate reprezintă un deziderat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și doar prin consolidarea eforturilor comune vom reuși să valorificăm ajutorul nerambursabil oferit de România. Cele 5,6 milioane de lei, care urmau să fie achitate din bugetul autonomiei, vor fi acoperite din contul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, iar pentru a nu tergiversa demararea lucrărilor de construcție, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va transmite neîntârziat către FISM o scrisoare de garanție privind asigurarea acoperirii contribuției autorității publice locale, pentru ca lucrările de construcție să înceapă imediat”, a afirmat ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Citește și: Comratul - ba, Chișinăul - da: MECC a găsit bani pentru construcția unui NOU bloc de studii la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, după ce autoritățile găgăuze au refuzat să aloce suma necesară

Menționăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a identificat 5,6 milioane de lei pentru acoperirea contribuției autorităților locale privind construcția blocului nou de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, după ce autoritățile locale au refuzat să aloce bani.

Construcția blocului de studii va fi posibilă grație sub-proiectului „Lucrări de construcție a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”, finanțat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României.

Costul lucrărilor constituie peste 20 de milioane de lei, dintre care peste 14 milioane de lei vor fi alocate de către România, și include lucrările de construcție a unui bloc nou de studii la această instituție, pentru a putea primi mai mulți elevi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md