15:16:47 25.07.2024
Stiri

Miniștrii Culturii de la Chișinău și București au convenit să continue proiectele ce valorifică identitatea culturală comună a celor două state, precum „Bookfest” sau Reuniunea Teatrelor Naționale

Actualitate 14.06.2024 12:44 Vizualizări834 Autor: Ziarul National
Miniștrii Culturii de la Chișinău și București au convenit să continue proiectele ce valorifică identitatea culturală comună a celor două state, precum „Bookfest” sau Reuniunea Teatrelor Naționale


Proiectele devenite tradiție, precum Salonul Internațional de Carte „Bookfest” și Reuniunea Teatrelor Naționale, care valorifică identitatea culturală comună și care sunt așteptate cu drag de publicul din ambele capitale românești, vor fi continuate de ministerele Culturii din R. Moldova și România.

La această înțelegere au ajuns, joi, ministrul Culturii de la Chișinău, Sergiu Prodan, și ministrul Culturii din România, Raluca Turcan, în cadrul unei întrevederi avute la București.

„Am mulțumit României pentru sprijinul consistent și consecvent, oferit sectorului culturii din Republica Moldova, de la patrimoniu până la arte contemporane, de la restaurarea infrastructurii culturale până la proiecte de educație în domeniu. Este o cooperare care pavează drumul către viitor nostru cultural comun în cadrul UE. Iar România și demonstrează astfel, încă o dată, calitatea de avocat al aderării noastre la marea familie europeană, unde ne vom regăsi împreună într-un spațiu cultural și democratic unic, și unde cultura și tradițiile fiecărui stat membru sunt respectate”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Un comunicat de presă al Ministerului Culturii arată că cei doi oficiali au vorbit despre proiectele de succes realizate împreună în ultimii ani și despre obiectivele de viitor, menite să apropie și mai mult cele două state, dar și despre protejarea și promovarea patrimoniului cultural, inclusiv pe inițiative comune de nominalizare pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

La fel, miniștrii au discutat despre necesitatea de a reînnoi Protocolul de colaborare dintre ministerele Culturii de la Chișinău și București și de a fi mai activi în organizarea acțiunilor de diplomație culturală pe cele două maluri de Prut.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md