10:51:03 02.06.2020
 
Stiri

Exploatarea Bacului din punctul de trecere Cosăuți – Iampoli ar putea fi suspendată

Social 02.11.2015 10:59 Vizualizări1898 Autor: Galina Munteanu
Exploatarea Bacului din punctul de trecere Cosăuți – Iampoli ar putea fi suspendată


Bacul din punctul de trecere Cosăuți-Iampoli ar putea să-și sisteze activitatea, dacă proprietarul acestuia nu va înlătura defecțiunile tehnice.

Amintim că, în dimineața zilei de 30 octombrie curent, mai mulți pasageri ai Bacului, care face legătura navală între satul Cosăuți, raionul Soroca, și localitatea ucraineană Iampoli, au fost nevoiți să staționeze timp de circa jumătate de oră pe râul Nistru, în apropiere de malul ucrainean.

Potrivit informațiilor căpitanului portului Giurgiulești, Victor Andrușca, incidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni la dispozitivul ce asigură deplasarea. Defecțiunea a fost remediată și, la scurt timp, ambarcațiunea a început să funcționeze în regim normal.

Potrivit lui Andrușca, în urma controlului efectuat la Bacul Cosăuți-Iampoli pe data de 21 octombrie curent, inspectorii de navigație civilă au constatat că acesta funcționa în lipsa Certificatului tehnic la starea bună de navigabilitate și a Certificatului privind proprietatea asupra navei, precum și alte neajunsuri. Certificatul tehnic al Bacului a expirat la finele lunii septembrie.

Tot pe data de 21 octombrie, proprietarul Bacului a fost avertizat să efectueze revizia tehnică, în decurs de șapte zile lucrătoare, în caz contrar urmând să i se sisteze activitatea. Autoritățile au evitat să oprească imediat activitatea Bacului pentru a nu pune în dificultate transportul internațional de pasageri și mărfuri între R. Moldova și Ucraina la punctul de trecere Cosăuți-Iampoli.

Bacul din punctul de trecere Cosăuți-Iampoli este administrat de agenți economici privați.

Mâine, 3 noiembrie, Comisia Căpităniei se va deplasa iarăși la Cosăuți pentru a examina starea tehnică a Bacului. În cazul în care operatorul de transport naval nu va dispune de Certificatul de stare bună de navigabilitate, exploatarea Bacului prin cablu Cosăuți-Iampoli va fi suspendată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md