07:15:14 04.06.2020
 
Stiri

Câţi KILOMETRI mai poţi să mergi după ce se aprinde „becul de benzină”

Știri 12.06.2016 20:00 Vizualizări1966 Autor: Ziarul National


Câţi KILOMETRI mai poţi să mergi după ce se aprinde „becul de benzină” Sursa: promotor.ro

E simplu să estimezi câţi kilometri mai poate parcurge o maşină după ce s-a aprins becul indicatorului de benzină.

Sunt mulţi factori care pot influenţa distanţa pe care o mai poţi parcurge odată ce s-a aprins indicatorul care te trimite la benzinărie: consumul maşinii, condiţiile meteo, tipul de teren pe care te afli şi stilul de condus.

Cât de departe poţi să ajungi?

Ca să poţi face o estimare e suficient să-ţi cunoşti consumul mediu şi capacitatea rezervorului. Şoferii îşi cunosc de obicei consumul, asta în cazul în care nu au computer de bord care să-l afişeze, iar capacitatea rezervorului o poţi afla din talonul maşinii. În majoritatea maşinilor, becul indicatorului de combustibil se aprinde în jurul valorii de 10% din total. Atenţie, această valoare poate să varieze de la marcă la marcă, deci calculul este estimativ şi poate prezenta diferenţe.

Să luăm ca exemplu un o maşină cu un consum de 7 litri la 100 km şi un rezervor cu o capacitate de 50 de litri.

Se înmulţeşte capacitatea rezervorului cu 0,1 (sau valoarea procentuală care corespunde rezervei-dacă o cunoaşteţi), iar rezultatul în acest caz este 5. Apoi, această cifră se înmulţeşte cu numărul de kilometri pe care îl puteţi parcurge cu 1 litri de combustibil.

În cazul unui consum de 7 litri la 100 kilometri, avem 100/7, deci 14,2 km/litru. Deci vom aveam 5x14,2, iar rezultatul va fi 71. Deci vom mai putea parcurge cel mult 71 de km în configuraţia de mai sus.

Atenţie! Rezultatul acesta este până la golirea completă a rezervorului, deci nu trebuie niciodată parcursă întreaga distanţa.

O altă cale este intrarea la o staţie de alimentare imediat ce se aprinde becul. Se face plinul şi se observă câţi litri au intrat în rezervor. Se scade această valoare din capacitatea rezervorului şi aflăm marja de combustibil oferită de rezervă.

Înmulțim cu numărul de kilometri pe care îi parcurgem cu 1 litru de combustibil şi aflăm distanţa maximă aproximativă pe care o mai putem parcurge până la golirea rezervorului.

Sfatul nostru este să vă îndreptaţi către o staţie de alimentare când se aprinde becul, deoarece deplasarea după aprinderea becului poate avea consecinţe asupra pompei de benzină. Totodată,nu vă bazaţi 100% pe acest calcul deoarece valorile pot fi diferite, iar rezultatul este aproximativ, scopul lui fiind doar să vă puteţi face o estimare de parcurs.

Sursa: promotor.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md