10:51:17 16.08.2018
 
Stiri

„Managerul” grupării criminale „Borman” a ajuns pe banca acuzaților. Riscă până la 25 de ani de închisoare

Anticorupție 10.04.2018 13:40 Vizualizări1334 Autor: Ziarul National
„Managerul” grupării criminale „Borman” a ajuns pe banca acuzaților. Riscă până la 25 de ani de închisoare

„Managerul” grupării criminale „Borman”, care avea misiunea să colecteze mijloace bănești din comercializarea drogurilor, precum și trecerea peste frontiera R. Moldova a banilor nedeclarați, a ajuns pe banca acuzaților.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, bărbatul de 27 de ani îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul R. Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc). Acesta executa toate indicațiile liderului organizației.

Procurorii au stabilit că învinuitul, împreună cu tatăl său, avea rolul de organizare și racolare a persoanelor care urmau să se ocupe de scoaterea prin contrabandă a banilor de pe teritoriul R. Moldova. Banii ajungeau în Spania de unde era procurat hașiș în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării (cetățeni ai R. Moldova, Spaniei, Federației Ruse ș.a.).

Ulterior, drogurile încărcate și camuflate în diferite mijloace de transport erau transportate prin contrabandă în Federația Rusă, unde alți membrii ai grupării criminale le depozitau și le repartizau spre realizare.

Astfel, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2017, figurantul, însoțit alți membri ai organizației, a procurat și transportat 96,5 kg de hașiș. De asemenea, acesta a scos din R. Moldova, fără ca să declare organelor competente, 100 de mii de euro.

Dacă va fi găsit vinovat de faptele care i se impută, tânărul riscă până la 25 de ani de închisoare.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md