07:44:50 19.06.2024
Stiri

Maia Sandu, VICTORIE din primul tur la alegerile din toamnă. Un lider al PAS a dezvăluit STRATEGIA formațiunii și a spulberat visele opoziției unite, în frunte cu Dodon, Voronin, Filat și concubina lui Platon

Actualitate 23.05.2024 09:41 Vizualizări2509 Autor: ZiarulNational
Maia Sandu, VICTORIE din primul tur la alegerile din toamnă. Un lider al PAS a dezvăluit STRATEGIA formațiunii și a spulberat visele opoziției unite, în frunte cu Dodon, Voronin, Filat și concubina lui Platon


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va depune toate eforturile pentru ca Maia Sandu să obțină cel de-al doilea mandat de președinte din primul tur, în ciuda faptului că Igor Dodon, Vlad Filat, Ion Chicu, Ion Ceban, Irina Vlah, supervizați de Natalia Morari, concubina fugarului Veaceslav Platon, vor să înainteze un candidat comun la prezidențiale. Declarația a fost făcută miercuri-seară de parlamentarul PAS, Lilian Carp, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

Potrivit lui Carp, toate sondajele arată că cetățenii R. Moldova își doresc aderarea la Uniunea Europeană, direcție asumată plenar de Maia Sandu. Astfel, sunt șanse mari ca alegerile să fie tranșate chiar din primul tur, atunci când se va desfășura și referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la UE.

Citește și: Lider PAS, despre STRATEGIA lui Dodon, Filat, Ulianovschi, Chicu, Vlah și oamenii lui Ion Ceban, cu aprobarea concubinei fugarului Platon, de a o da jos pe Maia Sandu: „Ei nu luptă cu corupția, cu Kremlinul, luptă cu propria lor țară”

„Toate sondajele arată că vectorul proeuropean este în creștere și cu siguranță va câștiga alegerile actuala președintă. Noi vom face tot posibilul ca acest exercițiu să fie dintr-un singur tur, ca să nu dăm apă la moară și cumva să creadă cineva din avocații războiului că pot câștiga această rundă”, a menționat Carp.

De partea cealaltă, deputatul socialist Adrian Albu crede că oricine ar putea să o învingă pe Maia Sandu în turul II la prezidențiale, pentru că oamenii ar vrea „o schimbare”.

„Igor Dodon, Ion Ceban, Vladimir Voronin, Vlad Filat sau chiar Natalia Morari ar putea să câștige alegerile prezidențiale, dacă ar fi candidatul comun al opoziției la acest scrutin”, a spus Albu, fost candidat al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, o formațiune de orientare prorusă, la funcția de primar general.

Cele mai mari șanse le-ar avea, totuși, Igor Dodon, afirmă Albu.

„Haideți să facem diferența. Eu sunt sigur că, dacă Igor Dodon intră în cursă, atunci va câștiga. Ideea este că orice alt candidat, dacă va fi un candidat unic susținut - Ion Ceban, Voronin, Vlad Filat, Natalia Morari, nu știu, cred că au șanse de câștig”, a afirmat socialistul.

Totuși, acesta a refuzat să spună dacă l-ar vota, de exemplu, pe Vlad Filat, în cazul în care va fi desemnat candidat unic al opoziției la funcția de șef al statului.

În același timp, Albu a arătat că fostul procuror general Alexandr Stoianoglo ar putea fi o variantă de compromis.

„La modul cel mai serios, se discută candidatura fostului procuror general, domnului Stoianoglo. Cu toate că eu n-am văzut ca aceste discuții să fie nicăieri publice sau afișate, ci mai mulți politicieni le aduc în spațiul public. Aștept cu mare nerăbdare să văd dacă domnul Stoianoglo are astfel de oferte și dacă le ia în calcul. Dar asta este ideea, cel puțin părerea mea subiectivă, că orice candidat unic va câștiga. Asta pentru că lumea este sufocată și vrea o schimbare”, a conchis Adrian Albu.

Amintim că mai mulți politicieni din opoziție, inclusiv Igor Dodon, Ion Chicu, Irina Vlah, Vlad Filat, Tudor Ulianovschi și reprezentanții lui Ion Ceban, liderul Mișcării Alternativa Națională, s-au întâlnit săptămâna trecută pentru a pune la punct o strategie comună în contextul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie curent. Potrivit lui Igor Dodon, cei adunați au căzut de acord că actuala președintă Maia Sandu trebuie învinsă cu orice preț la prezidențialele din toamnă, iar în următoarele zile se va decide dacă cele șase formațiuni vor avea un candidat comun.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md