15:24:54 13.07.2020
 
Stiri

Maia Sandu spune că are nevoie de UNIONIȘTI, dar nu de cei „care folosesc idealul Unirii pentru a face niște bani”. „Atunci ne va fi și nouă mai ușor. Noi încercăm să SALVĂM ȚARA”

Politică 06.12.2019 17:30 Vizualizări5504 Autor: Ziarul National
Maia Sandu spune că are nevoie de UNIONIȘTI, dar nu de cei „care folosesc idealul Unirii pentru a face niște bani”. „Atunci ne va fi și nouă mai ușor. Noi încercăm să SALVĂM ȚARA” ziare.com


Lidera PAS, Maia Sandu, speră că partidele unioniste se vor consolida într-o singură formațiune puternică, care va accede în următorul Legislativ. Totuși, Maia Sandu spune că această forță unionistă nu ar trebui să folosească idealul Unirii pentru a face bani.

„Nu există forță unionistă consolidată, au existat mai multe încercări și din păcate au eșuat. Acum știu că există o tentativă, sperăm să reușească, pentru că noi am vrea în următorul Parlament să putem coopera, să facem majoritate firească cu un partid unionist, cu partide care împărtășesc valorile europene și nu majoritate nefirească, așa cum s-a întâmplat în această vară”, a declarat Maia Sandu, într-un interviu pentru ziare.com.

Sursa citată a explicat de ce PAS nu se poate baza doar pe electoratul unionist.

„Noi încercăm să ajungem și la unioniști, dar sunt unioniști care vor un mesaj mai explicit pentru Unire și sunt oameni pe care noi vrem să îi avem susținători. Sunt și anumiți alegători pe care îi sperie ideea Unirii, dar care susțin ideea integrării europene. Un partid strict unionist în R. Moldova are un anumit număr de alegători, noi încercăm să cuprindem un număr mai mare de oameni și să ne axăm pe obiectivele care sunt astăzi împărtășite de mai mulți cetățeni, ca să salvăm țara”, a adăugat Maia Sandu.

Fostul premier a subliniat, că dacă partidele proeuropene și proromânești nu vor face front comun, atunci R. Moldova va rămâne în zona gri, care convine corupților: „Atunci vor pleca toți cei care împărtășesc valorile europene: și care vor Unire, și care cred în democrație. Noi încercăm să salvăm țara și de asta sperăm să se consolideze o forță unionistă, o forță care să fie propusă de unioniști care nu folosesc idealul unirii pentru a face niște bani. Atunci ne va fi și nouă mai ușor”.

De asemenea, Maia Sandu spune că e deranjată de faptul că la București s-au format unele clișee în legătură cu cetățenii din R. Moldova.

„Că noi toți suntem proruși aici. Nu este adevărat, noi luptăm foarte greu, ne este foarte greu. Nu întotdeauna se înțelege structura alegatorului din R. Moldova. De exemplu, alegătorii proeuropeni, alegătorii proromâni, alegătorii care cred în democrație pleacă, pentru că ei vor să trăiască într-o țară liberă, vor să fie remunerați pentru munca cinstită, să nu fie furați și în timp se schimbă structura alegatorului, în defavoarea noastră.

Uneori, suntem văzuți toți ca proruși sau ca oameni care nu luptă suficient de mult pentru democrație. La noi e mai greu să lupți pentru democrație decât în România, țară membră a Uniunii Europene, a NATO. Sunt suficienți oameni aici care cred în valorile românești și europene și încearcă să schimbe lucrurile. Dar nu ne este ușor, pentru că avem o situație concretă, care face această luptă dificilă. Noi nu cedăm, credem că putem să aducem R. Moldova în familia țărilor europene și am vrea ca aceste lucruri să se înțeleagă. De asemenea, am vrea să se înțeleagă că nu poți miza pe un guvern corupt la Chișinău în lupta cu Kremlinul”, a conchis fostul premier.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Polilogu 06.12.2019 21:01

NU există așa ceva ! Niciun partid unionist nu va primi niciun leu românesc pentru a-l pune in buzunarul personal !CU ASTFEL DE INSINUĂRI NU AJUNGI STIMATĂ DOAMNĂ , la UNITATEA ROMÂNEASCĂ în REPUBLICA MOLOTOVA ! GARANTAT ! Iar ca să mai ajungi și candidată prezidențială unionistă ai RATAT OCAZIA ! Rezonabilitatea si conștiința ar trebui să te determine să lași cale deschisă lui OCTAVIAN TÎCU ! SINE IRA ET STUDIUM ! Se profilează,deocamdată , a fi cel mai competent pentru așa ceva,chiar dacă TROICA ce te-a propulsat n-ar vrea să creadă !

Diamantino 07.12.2019 00:16

”Noi nu cedăm, credem că putem să aducem R. Moldova în familia țărilor europene și am vrea ca aceste lucruri să se înțeleagă.” - - - E suficient să aducem RM la țara-mamă, România. și restul va fi deja ca și rezolvat.

Victor Tig 07.12.2019 00:18

”Noi nu cedăm, credem că putem să aducem R. Moldova în familia țărilor europene și am vrea ca aceste lucruri să se înțeleagă.” - - - E suficient să aducem RM la țara-mamă, România. și restul va fi deja ca și rezolvat.

Marius 07.12.2019 04:26

Stilul obișnuit al Maiei Sandu de a spune despre competitorii politici că activitatea politică o fac pentru bani. Doar cei care o susțin sînt curați și lipsiți de interese personale. Unioniștii n-au nevoie de demagogi și mincinoși precum Maia Sandu. Dacă mîine Sandu s-ar declara unionistă, nici atunci n-ar trebui acceptată, fiindcă oamenii fără caracter care intră în mișcarea unionistă fac rău acesteia.

Miticu Mitica 07.12.2019 08:22

Reamintim tuturor un lucru pe care il uita foarte des. Pentru drum european sau vamal sunt niste proceduri. Iar pentru asta este nevoie de oameni politici care sa conduca spre acestea iar oamenii politici sunt votati. In RM asa cum spune si Sandu, resursele sunt mai importante decat in alte parti si aici nu vorbim doar de bani ci mai ales de masmedia. Corect, multi dintre proeuropeni, au parasit tara. Cei care nu au plecat, sunt mai "dependenti" de masmedia si mai usor de influentat daca primesc barbecue si samahoanca in ziua alegerilor. Dar de ce se tot mira romanii ca si in Romania tot asa merge la electoratul (neo)comunist al PSD ? Asta nu insemna ca toata lumea trebuie sa procedeze la fel, dar totusi sa se gandeasca romanii la ce au facut si ce vor face sa inlature PSD si atunci acelasi lucru este valabil si aici. Daca nu exista unire mica in Moldova, nu va exista Europa. In RM Rusia isi joaca o carte foarte mare, poate chiar si ultima. Asadar, dupa cate se pare Dodon va merge pana in panzele albe si va sfarsi ca Ianucovici. La cat de mult este compromis el nu mai poate da inapoi. La el nu este doar vorba de compromitere dar si de aspectul ideologic. El chiar vrea Moldova in Rusia iar pentru asta este capabil sa minta senin pe oricine in Europa. Un adevarat machiavelist acest Dodon. Iar cand merge la Moscova el este fix locotenentul executant. Este un singur aspect de care trebuie sa tina cont si anume...Moscova nu crede in lacrimi si la un moment dat il va vinde la schim cu altceva...o bucata de Sirie, Libie adica pentru un interes mai mare. Asa cum a procedat si cu fratii sarbi cand i-a bombardat NATO chiar in inima Belgradului. RM se invecineaza cu UE si NATO la Vest si cu Armata a 14-a la Est, Ucraina la Nord si Sud.

Miticu Mitica 07.12.2019 11:45

Si daca singurul aliat al Rusiei asa cum se spune in strategia lor este Armata, la noi sinurul aliat este acela care nu ne jupoaie de zece piei apoi ne vinde pentru 2 gologani. De decenii incoace numai (neo)comunistii au fost la putere. Ne-au jupuit déjà de 9 piei.

S. Tataru 07.12.2019 14:06

M.Sandu este prea diplomatică atunci când vorbește despre unioniști și despre bani. Realitatea e cu mult mai crudă. Spre exemplu. 1. ÎN 2016, an electoral prezidențial, câțiva ”unioniști” în frunte cu scriitorul N. DABIJA, au organizat așa zisul congres al SFATULUI ȚĂRII-2. Cine a finanțat acest așa zis congres, nu se știe, dar numai plata pentru arenda PALATULUI Național a fost de peste 200000 lei. Și gălăgia a fost mare, încât anti-unioniștii au avut de lătrat luni întregi despre statalitate și pericolul unirii. Iar după congres Sfatul Țării-2 a murit. Iar N. Dabija s-a pricopsit cu sume frumușele de bani cu care și-a sărbătirit cu mare fast ziua de naștere- în Manejul de atletism. Iar Sfatul Țării-2 a murit și e mort și în prezent. 2. ÎN toamna anului 2018 ”unioniștii” în frunte cu analistul A. Țăranu iarăși s-au trezit și au creat o Convenție Unionistă, care ne speria că va lupta nu cu persoane (adică nu Plahatniuc/Ulinici/Novak) ci cu sistemul.Ca urmare, au au lansat în campania de alegeri mai mulți ”unioniști”; C. Vieru, B. Volosatîi, V. Cerba, V. Dolganiuc, V. Belețchii, ș.a.Apropo, ultimul, care e un tânăr crud, a fost sponsorizat de N. Dabija se știe cu a cui bani. Aceștia strigau UNIRE. Lumea nu i-a votat, dar 2-3% din voturi au rupt de la Blocul ACUM. Iar după alegeri și ”convenția unionistă” a murit. 3. Mulți îi cunosc pe câțiva ”unioniști” care de facto erau pro-PD, cum era sore exemplu veteranii în frunte cu Gh. Cosovan. Plahatniuc e fugar, iar acești unioniști au distărut și ei. Așa că nu tot ce zboară e vultur și nu toți acei care țipă UNIRE, atacând așa forțe ca Bl. ACUM, sunt unioniști.

Polilogu 07.12.2019 16:34

Nene S. TĂTARU ! Dacă ai probe, oricât de mici,ești dator prin conștiința dumitale de om să le faci publice IMEDIAT ! Dacă nu le ai și arunci pe piață minciuni diversioniste antiromânești ești pasibil de pedeapsă penală pentru defăimare . DECI, hotărăște-te !

Petru 07.12.2019 17:11

Asa-zișii unionisti știu bine ca nu au sustinere suficienta de la electorat ca sa shimbe ceva in tara noastra.Dar sa faca rau ei pot.Asa l-au murdarit cu zoi pe Nastase si l-au facut pe Ceban primar.Tot asa îl vor face pe Dodon presedinte a doua oara.

PRO- România 07.12.2019 19:01

UNUIRAE este un vis mare și durut și de aceea este un mare păcat să-l tratezi demagogic. Iar fiind martorii unor actuali ”unioniști”, demagogi și agresivi, ne aducem aminte de WINSTON CHURCHILL, care a lăsat istoriei o mare frază (cităm): ”VIITOARELE GERERAȚII DE FASCIȘTI SE VOR AUTOPROCLAMA ANTI-FASCIȘTI”.

Polilogu 08.12.2019 20:31

”Așa zișii unioniști ” nu au nici o ...”susținere ”,spui matale. DAR CEI ADEVĂRAȚI AU ? După ce îmi răspunzi la întrebarea asta nr 1 ,mai răspunde-mi, te rog, și la întrebarea nr 2 - Oprește cineva dintre toți unioniștii să nu-și ”SALVEZE ȚARA ” ? și ăntrebarea nr 3 - CREZI CĂ ROMÂNII SE OPUN SĂ NU SALVEZE BASARABIA, inclusiv pe toți locuitorii săi de alte etnii care TOT ȚARA LOR POATE FI/ ESTE ? CREZI ASA CEVA POSIBIL ? Fac sau ...vor românii din PATRIA MEA să facă așa ceva ? După ce-mi răspunzi la aceste trei întrebări CAPITALE, mai putem sta de vorbă ! Dacă NU...

Polilogu 08.12.2019 20:38

Să nu uiți , nene PRO- ROMÂNIA ,că tot CHURCHILL a fost cel care a scris pe șerveșelul de la YALTA ,dat lui STALIN , în dreptul ROMÂNIEI - 100% URSS. SĂ ȚII MINTE CĂT TRĂIEȘTI CHESTIA ASTA !

Polilogu 08.12.2019 20:46

NENE PRO-ROMÂNIA ! ACELAȘI W .CHURCHILL a scris pe șervețelul de la YALTA , dat lui STALIN spre înțelegere pe sub masă unde scrie în dreptul RO - 100 % URSS . ( BULGARIA 75 %, Serbia 50 %, UNGARIA 25 %, GRECIA 0 % scrie cu mânuța lui în memoriile publicate !) SĂ NU UIȚI ASTA ÎN VIAȚA VIEȚILOR DUMITALE !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md