06:05:08 17.12.2018
 
Stiri

Mai multe personalități de la Chișinău, DECORATE de președintele Klaus Iohannis: Printre ele, și un director de liceu

Știri 06.12.2018 13:00 Vizualizări854 Autor: Ziarul National
Mai multe personalități de la Chișinău, DECORATE de președintele Klaus Iohannis: Printre ele, și un director de liceu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat în această săptămână decretele de decorare a mai multor personalităţi din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale de la București.

În semn de „apreciere pentru contribuţia importantă pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova, contribuind, pe această cale, la întărirea relaţiilor bilaterale speciale”, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C „Artele plastice”, pictorilor Ghenadie Jaloba (Jalbă), preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, şi Eleonorei Romanescu.

De asemenea, șeful statului român a oferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria A „Literatură”, criticului şi istoricului literar Ana Bantoş, iar la Categoria D „Arta spectacolului” - artistei emerite Ninela Caranfil.

Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura” i-a fost oferit de asemenea Mariei Pilchin, cercetător ştiinţific în cadrul Academiei de Ştiinţe şi lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine.

În semn de „apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor româneşti, precum şi pentru promovarea valorilor europene în Republica Moldova”, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer directorului Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Boris Volosatîi.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md