06:25:02 05.03.2021
 
Stiri

MAEIE îi solicită ambasadorului rus Vasnețov să se abţină de la participarea în cadrul activităţilor organizate de către autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol: „Motiv pentru diferite speculații politice”

Politică 13.02.2020 15:19 Vizualizări1490 Autor: Ziarul National
MAEIE îi solicită ambasadorului rus Vasnețov să se abţină de la participarea în cadrul activităţilor organizate de către autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol: „Motiv pentru diferite speculații politice”


Autorităţile de la Chișinău le solicită reprezentanților Ambasadei Ruse să se abţină de la participarea diplomaţilor acreditaţi în Republica Moldova la activităţile organizate de către structurile nerecunoscute de la Tiraspol, care servesc drept motiv pentru „diferite speculaţii politice”.

Mesajul i-a fost transmis astăzi ambasadorului rus din R. Moldova, Oleg Vasnețov, de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dumitru Socolan.

CITIȚI și VIDEO // Șeful statului, ÎNCOLȚIT de liderul separatist Krasnoselski: „L-aș sfătui pe Igor Dodon să se gândească la promisiunile făcute față de Federația Rusă”

Un comunicat de presă al ministerului precizează că cei doi interlocutori au confirmat interesul reciproc pentru „menţinerea dinamicii pozitive” în promovarea dialogului politic la toate nivelurile care s-a conturat în ultimul timp, inclusiv prin realizarea vizitelor şi întâlnirilor preconizate să se desfăşoare în perspectiva apropiată.

Totodată, Socolan și Vasneţov au pledat pentru „continuarea eforturilor în vederea atingerii unei soluţii politice cuprinzătoare şi durabile pentru problema transnistreană în baza respectării suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a frontierelor Republicii Moldova recunoscute pe plan internaţional, cu acordarea unui statut special regiunii transnistrene”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Eugen Velichi 14.02.2020 12:13

Fără cuvinte...

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md