15:10:41 18.07.2019
 
Stiri

VIDEO // Noul Parlament, CONSTITUIT. Trei fracțiuni parlamentare anunțate oficial

Politică 21.03.2019 13:36 Vizualizări1634 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noul Parlament, CONSTITUIT. Trei fracțiuni parlamentare anunțate oficial

UPDATE // Preşedintele Parlamentului și vicepreşedinţii Legislativului vor fi aleși la o altă ședință, când va fi format şi Biroul permanent al Parlamentului.

UPDATE // Președintele ședinței, Eduard Smirnov, a întrebat dacă există un anunț cu privire la formarea unei coaliții de guvernare. Pentru că nu a primit niciun răspuns, acesta a anunțat o pauză.

UPDATE // Deputata din partea Partidului Șor, Marina Tauber, a venit azi la prima ședință a Parlamentului cu un parasolar. Aceasta l-a scos dintr-o pungă și a anunțat că „vrea să se protejeze de „Blocul „ACUM” și de Andrei Năstase”, care a anunțat anterior că a fost intoxicat cu mercur.

„Să nu fim și noi contaminați”, a spus Tauber.

„Colega, azi are loc o ședință specială și, potrivit regulamentului, nu există dezbateri”, a întrerupt-o președintele ședinței, Eduard Smirnov.

Pentru că Tauber continua discuțiile, Smirnov a întrebat: „Dnă, aveți fracțiune?” și a solicitat închiderea microfonului acesteia, spre amuzamentul deputaților.

UPDATE // Partidele care au intrat în Parlament au anunțat formarea a trei fracțiuni parlamentare - cea a socialiștilor, a democraților și a Partidului „Șor”. Andrei Năstase a anunțat că „Blocul „ACUM” rămâne unit, dar formula de activitate în Parlament va fi anunțată mai târziu”. Deputații au la dipoziție 10 zile pentru a forma fracțiuni.

UPDATE // Igor Dodon le-a propus deputaților „să se așeze la masa de dialog” și să nu uite că „nimic nu este veșnic, mai ales în politica moldovenească”: „Vă rog, nu cădeți pradă trufiei și aroganței”.

„Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece cetățenii la alegeri anticipate”, a adăugat Igor Dodon.

UPDATE // Șeful statului a trecut în scurt timp la limba rusă. Dodon a îndemnat legislatorii să păstreze „statalitatea și integritatea R. Moldova”, pentru care „strămoșii au luptat secole în șir”.UPDATE // Președintele Igor Dodon susține că Parlamentul are „legitimitatea necesară” și și-a exprimat speranța că deputații își vor îndeplini promisiunile electorale. Totodată, Dodon le-a recomandat deputaților să sporească încrederea cetățeanului în instituțiile statului, să facă reforme reale în justiție și în domeniul combaterii corupției, să crească nivelul bunăstării și al protecției sociale, să sporească accesul populației la servicii medicale etc.

UPDATE // „Din acest moment, se consideră constituit Parlamentul de Legislatura a X-a”, a anunțat președintele ședinței, Eduard Smirnov.

UPDATE // Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, prezintă raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Curtea Constituțională a recunoscut rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie curent la 9 martie curent și a validat mandatele noilor deputați, constatând că încălcările semnalate nu au fost de natură să influențeze rezultatele scrutinului.

UPDATE // La prima ședință a noului Parlament participă 97 din cei 101 deputați. Ședința a debutat cu intonarea imnului R. Moldova de către Capela Corală Academică „Doina”.Deputații aleși pe 24 februarie curent se întrunesc astăzi în prima ședință, cea de constituire a Parlamentului.

Ședința va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov.

Mai întâi, preşedintele Curţii Constituţionale va prezenta raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi, iar președintele Igor Dodon va adresa un mesaj deputaților nou-aleși.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md