20:40:20 21.07.2024
Stiri

LISTĂ // Reprezentanții Guvernului R. Moldova care vor da startul OFICIAL al negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană: Delegația care pleacă la Luxemburg, condusă de premierul Dorin Recean

Actualitate 24.06.2024 17:18 Vizualizări1053 Autor: Ziarul National
LISTĂ // Reprezentanții Guvernului R. Moldova care vor da startul OFICIAL al negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană: Delegația care pleacă la Luxemburg, condusă de premierul Dorin Recean


O delegație numeroasă din R. Moldova, condusă de premierul Dorin Recean, a plecat astăzi în Marele Ducat de Luxemburg unde marți, 25 iunie curent, va fi dat startul oficial pentru negocierile de aderare a statului nostru la Uniunea Europeană.

La prima ședință a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova - Uniunea Europeană vor participa, de asemenea, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și negociator-șef, Cristina Gherasimov, viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, viceprim-ministrul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, viceprim-ministrul Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Guvernul transmite că, pe parcursul zilei de marți, prim-ministrul Dorin Recean va discuta cu mai mulți oficiali luxemburghezi agenda bilaterală și europeană a R. Moldova. Premierul va avea întrevederi cu prim-ministrul Luxemburgului, Luc Frieden, cu Marele Duce Henri de Luxemburg, dar și cu ministrul Afacerilor Externe și Europene, al Cooperării și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel.

De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, dar și cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei.

În seara zilei de 25 iunie, va avea loc Conferința interguvernamentală Republica Moldova - Uniunea Europeană, de lansare oficială a negocierilor de integrare a republicii noastre în UE. Aceasta va fi urmată de o conferință de presă, susținută cu reprezentanții Președinției în exercițiu a Consiliului European și a Comisiei Europene.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md