10:35:03 07.06.2020
 
Stiri

LISTĂ // Cursele CHARTER autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale până la 19 aprilie curent

Social 03.04.2020 13:08 Vizualizări1203 Autor: Ziarul National
LISTĂ // Cursele CHARTER autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale până la 19 aprilie curent


Cel puțin 14 curse charter pentru repatrierea moldovenilor blocați peste hotarele R. Moldova vor fi organizate până pe 19 aprilie curent, a comunicat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit ministrului, în periaoda 15 martie – 2 aprilie au fost repatriați peste 4 800 de moldoveni aflați în dificultate, iar în zilele următoare vor fi organizate și alte curse charter, inclusiv din locații unde nu s-au operat zboruri până acum.

Prin Dispoziția nr. 11 a CSE din 2 aprilie a fost aprobat graficul curselor aeriene pentru repatrierea cetățenilor R. Moldova cu următoarele destinații:

Pentru 6 - 12 aprilie 2020:

Frankfurt – Chișinău

Lisabona – Chișinău

Madrid – Chișinău

Bruxelles – Chișinău

Varșovia – Chișinău

Dublin – Chișinău

Londra – Chișinău

Pentru 13 - 19 aprilie 2020:

Amsterdam – Chișinău

Veneția – Chișinău

Paris – Chișinău

Berlin – Chișinău

Roma – Chișinău

Londra – Chișinău

Praga - Chișinău

„Potrivit procedurii stabilite de către CSE, de bilete pentru cursele menționate vor beneficia doar cetățenii R. Moldova care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor puse la dispoziția solicitanților începând cu 29 martie curent. Prioritate la includerea pe listele de pasageri vor avea cetățenii din următoarele categorii: studenții, persoanele aflate la tratament medical, cetățeni aflați în dificultate”, a spus Țulea.

Oficialul a precizat că cetățenii selectați vor fi contactați personal pentru a primi detalii privind modalitatea de achiziționare a biletelor de călătorie.

Ministrul s-a referit și la incidentul produs pe Aeroportul din Praga, unde au rămas blocați 180 de moldoveni. „Este o situație similară cu ceea ce s-a întâmplat zilele trecute la Paris. Zborul respectiv nu a fost autorizat de CSE, dar cu toate acestea au fost vândute bilete oamenilor. Nu este o problemă creată de noi. Cu toate acestea, am decis să ajutăm cetățenii noștri. Am discutat și cu omologul meu ceh ca cetățenilor noștri să li se ofere hrană, cazare. Vreau să reiterez că doar listele completate de misiunile diplomatice sunt valabile”, a conchis ministrul Țulea.

Începând cu 29 martie curent, cetățenii noștri pot să se înscrie pe listele de așteptare pentru cursele aeriene de repatriere accesând link-ul corespunzător pentru fiecare stat de mai jos:

·Belgia

·Cehia

·Franta

·Germania (Berlin)

·Germania (Frankfurt)

·Irlanda

·Italia (Milano)

·Italia (Roma)

·Marea Britanie

·Olanda

·Polonia

·Portugalia

·Spania

MAEIE atenționează despre posibile escrocherii în vederea efectuării unor curse charter și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se informeze din surse oficiale. În acest sens, MAEIE sugerează tuturor cetățenilor moldoveni să fie precauți și să se informeze privind zborurile charter care sunt efectuate în scopul repatrierii cetățenilor Republicii Moldova, din surse oficiale, în special pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului Republicii Moldova din țara respectivă.

Lista misiunilor diplomatice poate fi găsită AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md