14:41:16 18.01.2022
Stiri

Lecție de ISTORIE în Parlament pentru cei care o FALSIFICĂ și vor să sărbătorească „eliberarea” pe 24 august: „Documentele arată că Dodon NU are dreptate. Cum poți, la nivel de Președinție, să faci propagandă sovietică și să falsifici istoria?”

Politică 16.08.2019 17:55 Vizualizări17572 Autor: Ziarul National
Lecție de ISTORIE în Parlament pentru cei care o FALSIFICĂ și vor să sărbătorească „eliberarea” pe 24 august: „Documentele arată că Dodon NU are dreptate. Cum poți, la nivel de Președinție, să faci propagandă sovietică și să falsifici istoria?”


Președintele Igor Dodon promovează propaganda ideologică sovietică, cea care a falsificat istoria, în condițiile în care chiar documentele Partidului Comunist de la Moscova îl contrazic.

Declarația îi aparține deputatului Octavian Țîcu și a fost făcută astăzi în Parlament, în contextul inițiativelor președintelui Igor Dodon de a „sărbători” pe 24 august curent „eliberarea Moldovei de sub fascism” și „660 de ani de statalitate” a Moldovei. Istoricul le numește „o încălcare grosolană a istoriei”.

„Socialiștii ne sunt prieteni acum, dar adevărul e mai scump”, și-a argumentat intervenția Țîcu, exprimându-și nedumerirea că Dodon și socialiștiii insistă pe „probleme ideologice”, deși s-a vorbit despre un moratoriu la acest subiect în cadrul actualei coaliții de guvernare între PSRM și ACUM.

După ce a prezentat date istorice din acte oficiale, ținându-și discursul în limba rusă, ca să se facă mai bine înțeles de către cei care promovează „sărbătorile”, Țîcu a precizat că „baza istoriei sunt documentele”: „Iar documentele arată că Dodon nu are dreptate”.

Vedeți mai jos întreaga lecție de istorie ținută în Parlament de către Octavian Țîcu pentru socialiști și pentru Igor Dodon:

Ce-a fost, totuși, pe 20 - 24 august 1944? Dacă nu credeți istoricii noștri și pe cei occidentali, citiți-i pe cei ruși - Victor Suvorov, Boris Sokolov, Anatol Vișnevski - și veți vedea ce s-a întâmplat pe 20 - 24 august. A fost un măcel în care s-au confruntat trei armate pe teritoriul Basarabiei. Ce făceau germanii și sovieticii pe teritoriul Basarabiei este clar. Luptau pentru supremație pe continentul european. Ceea ce trebuie înțeles este ce făcea Armata Română - apăra pământurile pe care locuiesc românii de veacuri. Asta trebuie de înțeles, reieșind din faptul că, dacă pe 28 iunie 1940 nu era anexarea Basarabiei, țăranul român stătea acasă și nu ajungea să lupte sub Stalingrad.

Eu înțeleg că englezii au eliberat Europa de Vest, bună eliberare - au strivit fasciștii, au oprit comunismul, au implementat Planul Marshall, 13 miliarde pentru restabilirea economică a acestor state, și-au luat mantaua și au plecat acasă. Ce ne-a revenit nouă după „eliberare”? 400 de mii de refugiați. Cea mai mare recesiune a populației din Basarabia. Au fugit de „eliberare”. Salagor, primul secretar al partidului, i-a scris lui Malenkov la Moscova că nu sunt învățători, profesori - toți au fugit, ce să facem? Malenkov răspunde - întorceți-i! Sunt documentele Partidului Comunist. Le puteți verifica, ele sunt și la MAI, și la SIS.

Pe acești refugiați îi căutau pe tot teritoriul României. I-au concentrat la Ungheni și în alte lagăre - care în Siberia, care împușcați pe loc. 36 de mii de decizii de judecată politice, opt mii împușcați ca „trădători români”. Numai 1 800 din octombrie până în decembrie. 260 de mii de moldoveni luați în Armata Sovietică, împotriva convențiilor internaționale care interzic acest lucru pe teritoriul statelor eliberate. 70 de mii de moldoveni au murit prin toată Europa (în război - n.r.). 70 de mii de deportați. Dar ce să facem cu 152 de mii de morți pe timpul foametei organizate (de sovieticii „eliberatori” - n.r.)? Aceste lucruri trebuie înțelese. Și cu asta trebuie cumva de trăit.

Sigur, poți sta în tranșeele celui de-al Doilea Război Mondial și să aperi granițele unei „lumi ruse” închipuite, dar nu ne vom mișca din acest punct mort. Asta este istoria noastră și istoria noastră este europeană. Sigur, de acest lucru trebuie să se ocupe istoricii și asta le este predat copiilor în școli. Cum se poate de vorbit astfel la nivel de Președinție, să faci propagandă în favoarea ideologiei sovietice care a falsificat istoria?

Despre cei 660 de ani de statalitate... Da, a fost Țara Moldovei. Ce s-a întâmplat cu ea? Au împărțit-o trei imperii - cel Otoman, cel Habsburgic și cel Rus (partea de Est, ceea ce numim Basarabia). Gata, ea nu mai există. Astăzi se regăsește în trei state. Puteți inventa orice, dar Ștefan cel Mare este îngropat la Putna și a domnit la Suceava. Iată acesta este statul Moldova care a fost. Moldova este românească. Eminescu, cel mai mare poet român, da, s-a născut în Moldova, dar nu a vorbit niciodată altceva. El este român și punctum! Iorga, cel mai mare istoric, s-a născut la Botoșani, tot moldovean, dar a vorbit și a scris istoria românilor.

Dacă Igor Dodon vrea să sărbătorească astfel cei 660 de ani, atunci îl cuprind și dansăm hora împreună.
Baza istoriei sunt documentele. Iar documentele arată că Dodon nu are dreptate”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Frăție” cu forța

14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md