12:37:15 05.12.2022
Stiri

UPDATE // Cererea procurorului Balan, pe masă șefilor de la Procuratura Anticorupție. Un procuror REFUZĂ să-l ancheteze pe Stoianoglo și a înștiințat CSP despre DECIZIA luată

Actualitate 22.11.2021 12:17 Vizualizări2286 Autor: Ziarul National
UPDATE // Cererea procurorului Balan, pe masă șefilor de la Procuratura Anticorupție. Un procuror REFUZĂ să-l ancheteze pe Stoianoglo și a înștiințat CSP despre DECIZIA luată


UPDATE // Cererea prin care procurorul Andrei Balan și-a exprimat refuzul de a investiga presupusele actiuni ilegale a lui Alexandr Stoianoglo, în dosarul expulzării profesorilor turci, a fost remisă „pentru examinare Procuraturii Anticorupție, conform competenței”.

Decizia a fost luată în ședința de astăzi a CSP.


*****************
Procurorul de la Procuratura Anticorupție, Andrei Balan, a refuzat să investigheze, la solicitarea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), dacă Alexandr Stoianoglo, în calitate de procuror general, și-a depășit atribuțiile de serviciu în scopul protejării fostului director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, și a altor persoane, care au luat decizia, în septembrie 2018, să-i expulzeze ilegal pe cei șapte profesori turci de la Liceul „Orizont”.

Andrei Balan a informat-o pe președintele CSP, Angela Motuzoc, că se abține de a investiga presupusele acțiuni ilegale ale lui Alexandr Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci, la solicitarea fostei deputate a Platformei „DA”, Inga Grigoriu.

Citește și: Noi JUSTIFICĂRI ale lui Stoianoglo privind pedeapsa primită de Botnari. Procurorii ar fi obținut MAXIMUM ce se putea: „I s-ar fi dat un termen cu suspendare... E mai bine ca el să plătească amenda...”. Dosarul ar putea fi REEXAMINAT

Astfel, pe ordinea de zi de astăzi a ședinței CSP figurează și subiectul suplimentar privind „examinarea declarației de abținere a procurorului Andrei Balan”.

Citește și: Noi JUSTIFICĂRI ale lui Stoianoglo privind pedeapsa primită de Botnari. Procurorii ar fi obținut MAXIMUM ce se putea: „I s-ar fi dat un termen cu suspendare... E mai bine ca el să plătească amenda...”. Dosarul ar putea fi REEXAMINAT

Amintim că, zilele trecute, Alexandr Stoianoglo a declarat că nu are nimic cu acest dosar, deși dânsul a oferit explicații publice pe marginea acțiunilor instituției pe care o conducea în ceea ce privește pedeapsa prea blândă aplicată lui Botnari pentru distrugerea unor destine umane.

Citește și: Procurorul general interimar a semnat DEMISIA lui Victor Plugaru, cel care a gestionat dosarul cu privire la expulzarea ILEGALĂ a profesorilor turci de la rețeaua de licee „Orizont”

„Ce, eu am examinat acest dosar? Dacă nu eram eu, atunci acest dosar nici nu ajungea în judecată. De fiecare dată inventează câte ceva, pentru ca să mă țină sub presiune în permanență. Eu pur și simplu știu că am dreptate”, a menționat Stoianoglo.

Citește și: DOC // Dovada că fostul director al SIS NU a fost condamnat nici măcar cu suspendare, iar procurorul general Stoianoglo ar fi ASCUNS acest lucru. Botnari s-a ales că o amendă de 88 000 de lei pentru răpirea și expulzarea profesorilor turci

Amintim că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, se află în arest la domiciliu, după ce a fost reținut pe 5 octombrie curent, fiind cercetat penal pentru cinci capete de acuzare, inclusiv acțiuni pentru favorizarea unui grup criminal. Stoianoglo neagă acuzațiile și afirmă că se dorește înlăturarea sa de la conducerea Procuraturii Generale pentru a prelua controlul asupra instituției.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md